Το Πεντάγωνο δε θα επιτρέψει τις σημαίες υπερηφάνειας στις εγκαταστάσεις του

06/06/2021
από

Το Πεντάγωνο δήλωσε την Παρασκευή ότι δε θα επιτρέψει στις στρατιωτικές εγκαταστάσεις των ΗΠΑ να φέρουν σημαίες υπερηφάνειας τον Ιούνιο, διατηρώντας μια πολιτική που έθεσε ο πρώην Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν είπε ότι σχεδόν 1.500 από τα άτομα που απασχολούνται στον ομοσπονδιακό οργανισμό προσδιορίζονται ως ΛΟΑΤ+, στα πλαίσια της διακήρυξης για τον μήνα Υπερηφάνειας.

Τον Ιούλιο του 2020, το Πεντάγωνο του Τραμπ αποφάσισε ότι μόνο συγκεκριμένες σημαίες μπορούν να χρησιμοποιούνται σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

“Δεν θα υπάρξει εξαίρεση αυτόν τον μήνα για τη σημαία της υπερηφάνειας”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τζον Κίρμπι.

Είπε ότι η απόφαση ελήφθη επειδή θα μπορούσε να ανοίξει την πόρτα για άλλες προκλήσεις στον κανόνα που θεσπίστηκε τον Ιούλιο.

“Δεν αντικατοπτρίζει με κανέναν τρόπο έλλειψης σεβασμού ή θαυμασμού για άτομα που προέρχονται από τη ΛΟΑΤ+ κοινότητα και υπηρετούν σε αυτό το τμήμα”, πρόσθεσε ο Κίρμπι. “Είμαστε περήφανοι γι ‘αυτούς.”Το Πεντάγωνο δεν επιτρέπει να φέρουν σημαίες υπερηφάνειας σε εγκαταστάσεις
Δες και αυτό!