Πειθαρχική έρευνα του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών σε βάρος του Αλέξη Κούγια

21/06/2024
από
Αυτεπάγγελτη πειθαρχική έρευνα σε βάρος του Αλέξη Κούγια για τις πρόσφατες ομοφοβικές δηλώσεις του, άσκησε ο πρόεδρος του πρωτοβάθμιου πειθαρχικού συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Ζήσης Κωνσταντίνου.

Συγκεκριμένα, αφορμή στάθηκε μια χυδαία ομοφοβική ανακοίνωση του ποινικολόγου στην οποία ο ίδιος απάντησε σε δήλωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την υπόθεση κακοποίησης Λύτρα, λέγοντας μεταξύ άλλων: «Σοκαρίστηκα και μόνο γιατί ο Στέφανος Κασσελάκης, του οποίου είναι γνωστές οι επιλογές του και που δεν έχει ξεκαθαρίσει δημοσίως, ενώ θα έπρεπε, εάν στον γάμο του αυτός είναι γυναίκα ή άνδρας ή ο Τάιλερ, τοποθετείται για το τι είναι αντρική συμπεριφορά».

Ο Ζήσης Κωνσταντίνου έχει ήδη ορίσει εισηγητή για την υπόθεση και στάλθηκε κλήση στον Αλέξη Κούγια, ώστε να δώσει εξηγήσεις μέσα στην επόμενη εβδομάδα και στη συνέχεια θα εκδοθεί η πειθαρχική απόφαση. Μέσα από τη διεξαγωγή της έρευνας θα διαλευκανθεί αν ο δικηγόρος έχει παραβιάσει τον κώδικα δεοντολογίας.

Υπενθυμίζεται ότι στην υπόθεση παρενέβη και η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη, η οποία έχει παραγγείλει στον προϊστάμενο της εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Αντώνη Ελευθεριάνο, να ερευνηθεί αν οι δηλώσεις του Αλέξη Κούγια παραβιάζουν τον αντιρατσιστικό νόμο και ειδικά ως προς την κατεύθυνση προσβολής προσωπικών θεμάτων με ομοφοβικές προσεγγίσεις.
Δες και αυτό!