Παρέμβαση Αρείου Πάγου για τις ομοφοβικές δηλώσεις Κούγια κατά Κασσελάκη

19/06/2024
από
Οι ομοφοβικές δηλώσεις του Αλέξη Κούγια σε βάρος του Στέφανου Κασσελάκη προκάλεσαν την παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη.

Υπενθυμίζεται ότι ο ποινικολόγος προέβη χθες σε χυδαία ομοφοβικά σχόλια κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ως απάντηση στην ανάρτηση του δεύτερου για τη στάση του Αλέξη Κούγια απέναντι στην υπόθεση έμφυλης βίας με δράστη τον Απόστολο Λύτρα.

Συγκεκριμένα, ο Αλέξης Κούγιας έγραψε σε ανακοίνωσή του: «Διάβασα ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, τοποθετήθηκε για την υπόθεση Λύτρα και για το ότι είναι αντρική συμπεριφορά. Σοκαρίστηκα και μόνο γιατί ο Στέφανος Κασσελάκης, του οποίου είναι γνωστές οι επιλογές του και που δεν έχει ξεκαθαρίσει δημοσίως, ενώ θα έπρεπε, εάν στον γάμο του αυτός είναι γυναίκα ή άνδρας ή ο Τάιλερ, τοποθετείται για το τι είναι αντρική συμπεριφορά».

Τώρα, η Εισαγγελέας του Ανώτατου Δικαστηρίου απέστειλε παραγγελία στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Αντώνη Ελευθεριάνο, να ερευνηθεί αν οι δηλώσεις του Αλέξη Κούγια παραβιάζουν τον αντιρατσιστικό νόμο ειδικά ως προς την κατεύθυνση προσβολής προσωπικών θεμάτων με ομοφοβικές προσεγγίσεις.

Ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αντέδρασε στις έντονα ομοφοβικές δηλώσεις του Κούγια, επισημαίνοντας ότι «ο αρμόδιος εισαγγελέας γνωρίζει τι πρέπει να πράξει. Με την πεποίθηση ότι η ελληνική δικαιοσύνη δεν εξαντλείται στο να αφήνει κακοποιητές ελεύθερους».
Δες και αυτό!