Παντρεύτηκαν μετά το coming out του ως τρανς και έντεκα χρόνια σχέσης

09/11/2022
από

Ένας τρανς άνδρας, που φοβόταν να κάνει coming out στον σύντροφό του, είναι τώρα πιο ευτυχισμένος από ποτέ – και αρραβωνιασμένος με τον έρωτα της ζωής του.

Ο 23χρονος Elvis Smith συνάντησε για πρώτη φορά τον 24χρονο Ryan Smith, σε ηλικία δώδεκα ετών. Ωστόσο, στα δεκαεννιά του, ο Elvis έκανε coming out ως non-binary τρανς, και άρχισε να φοράει φαρδιά ρούχα και να κόβει κοντά τα μαλλιά του — αλλά παραδέχτηκε ότι φοβόταν να το πει στον σύντροφό του, γνωρίζοντας ότι το ταξίδι που θα ακολουθούσε θα ήταν δύσκολο.

«Ήμουν τρομοκρατημένος, ότι ο Ryan θα χώριζε μαζί μου, όταν θα του έλεγα, ότι ήμουν non-binary και τρανς, αλλά με στήριξε αμέσως», είπε ο Elvis, ένας καλλιτέχνης από την Πενσυλβάνια.

«Σε όλη τη διαδρομή είπαμε ο ένας στον άλλον: «Αν αυτό που ζούμε δεν είναι αυτό που περίμενες, τότε είναι οκ να φύγεις», συνέχισε, «Αλλά ο Ryan έχει κολλήσει δίπλα μου».

Τον Μάρτιο του 2021, ο Elvis έκοψε κοντά τα μαλλιά του, έδενε το στήθος του, και ντυνόταν πιο αρρενωπά. Κι ενώ ο Elvis ανησυχούσε, ότι ο Ryan θα χώριζε μαζί του, αντ’ αυτού εξεπλάγη, όταν ο Ryan του έκανε πρόταση γάμου λίγες εβδομάδες αφότου έκανε coming out.

«Ποτέ δεν έψαχνε έναν σύζυγο και μιλήσαμε πολύ για τις μελλοντικές σωματικές αλλαγές που ήθελα να κάνω», είπε ο Elvis . «Όμως, κάθε φορά ήταν απλώς υποστηρικτικός. Κάναμε πολλές δακρύβρεχτες συζητήσεις, γιατί ξέρω ότι κάποτε είχε την προσδοκία μιας νύφης με φόρεμα, αλλά ήταν τόσο συνεπής», πρόσθεσε ο Elvis, ο οποίος χρησιμοποιεί τις αντωνυμίες they/them and he/him.

«Με βοήθησε να διαλέξω καινούργια ρούχα και διάλεξε ένα νέο όνομα για μένα», είπε ο Elvis, «Είναι ο βράχος μου και με αγαπά άνευ όρων», πρόσθεσε.

Ο Ryan, ο οποίος είναι νοσοκόμος, παραδέχτηκε ότι το ταξίδι δεν ήταν εύκολο και ανησυχούσε για το πώς θα λειτουργούσε η σχέση τους.

«Πάντα θεωρούσα τον εαυτό μου στρέιτ και ανησυχούσα ότι δεν θα με ελκύει κάποιος που φαινόταν και ντυνόταν αντρικά», παραδέχτηκε, «Αλλά το προσπεράσαμε. Πάντα μιλούσαμε για το να κάνουμε παιδιά, και όταν έκανε coming out ο Elvis, έγινε λίγο πιο μπερδεμένο ως προς το πώς θα έμοιαζε αυτό», πρόσθεσε, λέγοντας ότι ήταν δύσκολο να προσαρμοστεί.

«Αλλά ο Elvis είναι πολύ πιο χαρούμενος και περισσότερο ο εαυτός του τώρα, οπότε αυτό είναι στην πραγματικότητα πιο ελκυστικό», είπε.

Ο Elvis δεν έχει ξεκινήσει ορμονική θεραπεία λόγω αυτοάνοσης νόσου, αλλά ελπίζει να το κάνει – καθώς θέλει να κάνει και μία top επέμβαση – στο μέλλον. Το ζευγάρι είναι, επίσης, σκέφτεται με ενθουσιασμό να κάνει οικογένεια, με τον Elvis να ανυπομονεί να γίνει «μπαμπάς ιππόκαμπος.»

«Ανυπομονούμε να κάνουμε παιδιά μαζί, αλλά δεν ξέρουμε ακόμα πώς θα είναι αυτό για εμάς», είπε ο Elvis, προσθέτοντας ότι έχουν σκεφτεί ακόμη την παρένθετη μητρότητα, την τεκνοθεσία, και την αναδοχή παιδιών.

«Όταν αρχίσαμε να βγαίνουμε με τον Ryan, δεν είμαι σίγουρος ότι αυτό περίμενε. Αλλά έπρεπε να προσαρμόσουμε τις προσδοκίες μας – και ανακαλύψαμε ότι αυτή η σχέση εξακολουθεί να λειτουργεί για εμάς», είπε.
Δες και αυτό!