Μου αρέσουν τα remakes και τα Remaster. Το παραδέχομαι, είμαι και εγώ θύμα του καπιταλισμού. Είμαι από τα άτομα που δεν γκρινιάζουν για να βγάζουν οι εταιρείες συνέχεια καινούργια παιχνίδια και που κάθε remake και remaster που βγαίνει, τρέχω να το αγοράσω μόνο και μόνο για να το χαρώ στη νέα μου κονσόλα.

Οπότε, όταν άκουσα ότι το GTA θα βγάλει μια τριλογία με τρία κλασσικά παιχνίδια, το Grand Theft Auto: The Trilogy – The Definitive Edition για το Nintendo Switch, είπα “Τέλεια! Δώστο μου! Το θέλω”. Δεν υπάρχει παιδί που γεννήθηκε στα 90s που να μην έχει παίξει η ακούσει το Grand Theft Auto San Andreas. Για την ακρίβεια ήταν το πρώτο GTA που έπαιξα ποτέ στην ζωή και ήταν ο λόγος που έτρεξα να κατεβάσω την “νέα” αυτή τριλογία. Και τα 25 Gb αυτής. Ναι, 25 ολόκληρα GB για τα τρία αυτά παιχνίδια.

Εικόνα: AllGamersln

Μετά από κάποιες ώρες αναμονής για να κατέβει ο τίτλος – όπου η αλήθεια είναι έπαιξα κάτι μέχρι να κατέβει – άρχισα να δοκιμάζω λίγο από όλα τα παιχνίδια. Με ποιο να άρχιζα, με το παλιό κλασικό αγαπημένο San Andreas που το ήξερα απ’έξω και ανακατωτά; Ή μήπως να τα έπιανα με τη σειρά; Ως αποφασιστικός άνθρωπος που είμαι, τα έπιασα όλα. Λίγο από το καθένα και τα έκανα κύκλους. Και η αλήθεια είναι δεν είναι τόσο δύσκολο όσο ακούγονταν γιατί κάθε φορά που εκνευριζόμουν ή απογοητευόμουν με κάτι, άλλαξα αμέσως το παιχνίδι. Και το Grand Theft Auto: The Trilogy – The Definitive Edition μου έδινε αρκετούς λόγους είναι η αλήθεια.

Θα το πω μια και έξω, με μια ανάσα, γιατί μου είναι αρκετά δύσκολο να μιλάω έτσι για παιχνίδια που έχουν ιδιαίτερη θέση στην καρδιά μου. Το Grand Theft Auto: The Trilogy – The Definitive Edition ήταν αρκετά απογοητευτικό. Υπάρχουν και άλλα open world παιχνίδια που αποδίδουν τέλεια στο Switch, όπως το Witcher 3, το Skyrim, και το Breath of the Wild, για να αναφέρω μερικά, ωστόσο δεν μπορώ να καταλάβω τι πήγε τόσο λάθος σε αυτά τα remakes των παλιών παιχνιδιών. Θα περίμενε κάποιο άτομο ότι δεν θα υπήρχαν τόσα πολλά προβλήματα δεδομένου του πόσο παλιά είναι, αλλά αυτό από ότι φαίνεται δεν ήταν αρκετός λόγος για την απόδοσή τους.

Εικόνα: Nintendo Life

Ας γίνω όμως πιο συγκεκριμένος. Αρχικά, τα loading screens είναι αρκετά μεγάλα. Θα μου πεις, open world παιχνίδι είναι, έχει να φορτώσει… Ναι, οκ το ακούω και το παραβλέπω και του το δίνω (ενώ δεν θα έπρεπε), αν όμως με κέρδιζε σε άλλα πράγματα ίσως να μην το ανέφερα ούτε και αυτό. Το μεγαλύτερό μου θέμα με αυτό το παιχνίδι είναι τα frame rate drops και οι αποστάσεις στις οποίες εμφανίζονται τα πράγματα στο παιχνίδι. Λοιπόν, μετρητή δεν έχω για αν σας πω στο πόσο χαμηλά πέφτουν τα frames, μπορώ να πω όμως ότι όταν οδηγάς, η εμπειρία σου δεν είναι και τόσο ευχάριστη. Αν το συνδυάσεις μάλιστα και με την πολύ μικρή απόσταση που εμφανίζονται τα αντικείμενα στην οθόνη σου, η κατάσταση είναι τραγική. Δεν μπορώ να σας πω πόσες φορές έχω πέσει πάνω σε αμάξια την ώρα που οδηγώ, γιατί απλά πετάγονται πάνω μου την τελευταία στιγμή πριν προλάβω να αντιδράσω. Δηλαδή ρε παιδί μου, το καταλαβαίνω, κάνετε κάποιες βελτιώσεις στα textures, το artstyle, τα character models και σε μικρά πραγματάκια από εδώ και από εκεί, ήταν τόσο απαγορευτικές αυτές οι αλλαγές για την απόδοση του τίτλου; Δεν θα σχολιάσω το blurriness που θύμιζε την πρώτη σεζόν του Rupaul’s Drag Race που ήταν σαν να έβαζαν βαζελίνη πάνω από τους φακούς στις κάμερες. Αν θέλετε την συμβουλή μου παίξτε το σε handheld mode, έχει λιγότερο blurriness και framedrops.

Το GTA III, είναι αυτό που υποφέρει περισσότερο από όλα τα παιχνίδια της τριλογίας και δεν το περίμενα μεταξύ μας. Πίστευα όσο πιο παλιό το παιχνίδια τόσο πιο λιγότερο θα υποφέρει. Και όμως, το πιο υποφερτό που το παίζει άνετα, χωρίς τόσα frame drops είναι το San Andreas – Τουλάχιστον βγήκα τυχερός και ήταν αυτό που ήθελα να παίξω περισσότερο από όλα.

Εικόνα: vg247

Τώρα… Ναι, ξέρω ότι πολλά άτομα έχουν πρόβλημα με τα character models και λένε ότι είναι απαράδεκτο και ότι μπορούσαν να κάνουν πολύ καλύτερη δουλειά. Προσωπικά, από την στιγμή που είναι έστω και ένα τσακ βελτιωμένα, δεν με νοιάζει καθόλου. Μεταξύ μας δεν θα το παρατηρούσα καν αν δεν είχα δει gameplay footage από τα προηγούμενα. Ίσως βέβαια να έχω συνηθίσει από τα ports των παιχνιδιών του Switch που δεν κάνουν καμία βελτίωση, οπότε αυτό τώρα μου φαίνεται αναβάθμιση.

Αυτό όμως που πραγματικά ήταν εκεί που τράβηξα την γραμμή μου ήταν η βροχή. Πραγματικά, πριν το βγάλουν το παιχνίδι δεν είδαν πως είναι αρκετά δύσκολο, έως ανυπόφορο να παίζεις όταν βρέχει; Είναι λες και προσπαθείς να παίξεις το παιχνίδι σου μέσα από μια χαλασμένη με χιόνια τηλεόραση. Ναι, τόσο χάλια.

Εικόνα: newsdirectory3.com

Δεν ξέρω πόσα άτομα από εσάς είστε διατεθειμένα να πετάξετε 60 ευρουλάκια για αυτό τον τίτλο. Το παιχνίδι χρειάζεται κατά την γνώμη μου επειγόντως ένα patch για να βελτιώσει την απόδοσή του και το πρόβλημα της βροχής οπωσδήποτε. Θα σας έλεγα αυτή την στιγμή αξίζει μόνο για το San Andreas, αλλά και πάλι είναι πολλά τα λεφτά για ένα τόσο παλιό παιχνίδι. Ακόμα καλύτερα, αν δεν μπορείτε να περιμένετε για ένα πιθανό patch, θα ήταν αν μπορείτε να αγοράσετε το παιχνίδι αυτό σε κάποια άλλη κονσόλα που από ότι έχω ακούσει αποδίδει καλύτερα από την έκδοση του Nintendo Switch. Αν από την άλλη είστε θύματα του καπιταλισμού σαν και εμένα και απλά θέλετε να απολαύσετε τα αγαπημένα σας παλιά παιχνίδια στο Nintendo Switch σας, αγοράστε το. Απλά μην είτε ότι δεν σας προειδοποίησα.


Βαθμολογία: 5/10