Η οργάνωση που είναι υπεύθυνη για τη βίαιη δολοφονία του LGBTI ακτιβιστή Xulhaz Mannan, εκδότη του πρώτου και μόνου LGBT περιοδικού του Μπαγκλαντές απαγορεύτηκε από την κυβέρνηση.

Η κυβέρνηση του Μπαγκλαντές έθεσε εκτός νόμου επίσημα την Ansar al-Islam, την οργάνωση ισλαμιστών και την χαρακτήρισε παρακλάδι της Αλ-Κάιντα στη Νότια Ασία.
Η οργάνωση Ansar al-Islam είναι υπεύθυνη για δεκάδες δολοφονίες ακτιβιστών που αγωνίζονταν στη δίκη για τον πόλεμο και LGBTI ακτιβιστές .

Η απαγόρευση της κυβέρνησης σημαίνει ότι η οργάνωση δεν επιτρέπεται να διοργανώνει συναντήσεις, λιτανείες ή να κηρύττει τις ιδεολογίες της. Τυχόν παραβάσεις θα ενεργοποιούν τους μηχανισμούς, όπως ορίζεται από το νόμο κατά της Τρομοκρατίας του Μπαγκλαντές.

Ο Xulhaz Mannan ήταν ο εκδότης του πρώτου και του μόνου LGBTI περιοδικού της χώρας, του Roopbaan.

Οδηγήθηκε στον θάνατο μετά από πυροβολισμούς από δύο άνδρες στο διαμέρισμά του στη Dhaka, τον Απρίλιο του περασμένου έτους. Ο φίλος του Tanay Mojumdar, ο οποίος ήταν μαζί του στο διαμέρισμα εκείνη τη στιγμή επίσης δολοφονήθηκε.

«Όλες οι δραστηριότητες αυτής της οργάνωσης απαγορεύτηκαν, διότι συνιστούν απειλή για τη δημόσια τάξη. Η Ansar al-Islam απειλεί την ειρήνη και τη σταθερότητα στο Μπαγκλαντές» , δήλωσε σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Εσωτερικών της χώρας.

Η Ansar al-Islam είναι η 7η οργάνωση που τίθεται υπό απαγόρευση στο Μπαγκλαντές, το οποίο σημειώνει αύξηση στις ισλαμικές επιθέσεις τα τελευταία χρόνια.

Οι περισσότερες από τις επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν από την DAESH και της Αλ Κάιντα οι οποίες εστιάζουν περισσότερο σε ακαδημαϊκούς, διάσημους bloggers, οι μετανάστες, ιερείς, ακτιβιστές και άτομα μειονοτικών θρησκευτικών δογμάτων.

Από τη δολοφονία του και μετά πολλά LGBTI άτομα έχουν εγκαταλείψει τη χώρα, γιατί φοβούνται για τη ζωή τους. Πολλά LGBT άτομα στο Μπαγκλαντές ζουν στα κρυφά, επειδή το ομόφυλο σεξ είναι παράνομο σε μουσουλμανικές χώρες και τιμωρείται με ισόβια φυλάκιση.