Η Oprah Winfrey μίλησε σχετικά με το παιδικό της τραύμα στο «The Me You Can’t See», ένα νέο ντοκιμαντέρ που δημιούργησε μαζί με τον Πρίγκιπα Χάρι για την Apple TV+.

Η Winfrey μίλησε με δάκρυα στα μάτια, κατά τη διάρκεια ενός πολύ δυνατού και συναισθηματικού μονόλογου. Ο μεγαλύτερος ξάδελφος της Winfrey, τη βιάζε επανειλημένα όσο εκείνη ήταν παιδί.

Προσοχή!
Ακολουθεί αφήγηση σχετικά με βιασμό, και ρατσισμό. 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Oprah (@oprah)

“Στα εννιά, και στα δέκα, και στα έντεκα, και στα δώδεκα, βιαζόμουν από τον δεκαεννιάχρονο ξάδελφό μου. Δεν ήξερα τι ήταν ο βιασμός. Προφανώς, δεν ήξερα καν τη λέξη. Δεν ήξερα καθόλου τι ήταν το σεξ. Δεν είχα ιδέα από πού έρχονταν τα μωρά. Δεν ήξερα καν τι μου συνέβαινε. Είναι κάτι που το δέχτηκα.” 

«Αν κάτι αντιλήφθηκα απ’ όλη αυτή την εμπειρία, είναι ότι ένα μικρό κορίτσι δεν είναι ασφαλές σ’ έναν κόσμο γεμάτο άντρες. Η αφήγηση της ιστορίας, το να είσαι σε θέση να πεις φωναχτά αυτό που σου συνέβη, είναι ζωτικής σημασίας.»

Η Winfrey είχε μιλήσει σχετικά μ’ αυτό, ήδη από το 1986 στην εκπομπή της «The Oprah Winfrey Show».

Αυτή τη φορά αναφέρθηκε, ακόμη, στη ρατσιστική συμπεριφορά του συντρόφου της μητέρας της απέναντί της. Η μικρή τότε, Winfrey, δεν είχε ούτε καν τη στήριξη της μαμάς της και, δυστυχώς, από πολύ νωρίς «ήταν μόνη της σε όλο αυτό».

Ευτυχώς οι δασκάλες και οι δάσκαλοί της τη βοήθησαν (η ίδια λέει “με έσωσαν”).

«Για τόσα πολλά χρόνια στη ζωή μου, αυτό ήταν το μόνο μέρος [το σχολείο], που πραγματικά ένιωσα αγαπητή. Αυτός είναι κι ο λόγος, που για πολλά χρόνια ήθελα να γίνω δασκάλα. Για να μπορώ να προσφέρω σε άλλα παιδιά, ό,τι πρόσφεραν οι δασκάλες και οι δάσκαλοί μου σε μένα.»

Δείτε το τρέιλερ: