Oprah Winfrey: “η ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα δέχεται επίθεση”

118
Η Oprah Winfrey μίλησε για τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα, την οπλοκατοχή και τα δικαιώματα των γυναικών σε μια δυναμική ομιλία αποφοίτησης στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Τενεσί (TSU).
Όπως διαβάζουμε στο PinkNews, μιλώντας στην τελετή αποφοίτησης της τάξης του 2023 του TSU το Σάββατο (6 Μαΐου), η θρυλική παρουσιάστρια είπε ότι η συμβουλή της είναι να είναι καλή τουλάχιστον σε έναν άλλο άνθρωπο κάθε μέρα και ότι η εσωτερική ολοκλήρωση βρίσκεται στο να «κάνεις τη διαφορά».

Η Winfrey, η οποία είναι εδώ και καιρό υποστηρίκτρια των ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιωμάτων, είπε στους αποφοίτους ότι, ενώ το πολιτικό τοπίο είναι δύσκολο αυτή τη στιγμή, μπορούν να χρησιμοποιήσουν την εκπαίδευσή τους για να κάνουν τη διαφορά.

«Έχετε γίνει μάρτυρες της εισβολής στο Καπιτώλιο και του θανάτου της καλοσύνης», ξεκίνησε. «Έχετε έντονη επίγνωση ότι το δικαίωμα ψήφου αποδυναμώνεται. Τα δικαιώματα των γυναικών διαλύονται, τα βιβλία απαγορεύονται, η ιστορία ξαναγράφεται. Το Ανώτατο Δικαστήριο διαφθείρεται… η ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα δέχεται επίθεση.

«Οι ηγέτες συμπεριφέρονται σαν παιδιά. Τα παιδιά πυροβολούνται από τουφέκια εφόδου στρατιωτικού τύπου. Ζούμε σε έναν πλανήτη όπου υπάρχει περισσότερο από αρκετό λάθος για να σας κρατήσει απασχολημένους να προσπαθείτε να διορθώσετε τα πράγματα για το υπόλοιπο της φυσικής σας ζωής».

Σε μια πιο αισιόδοξη νότα, η Winfrey πρόσθεσε: «Όλοι εδώ θέλουν να σε δουν να παίρνεις την ακεραιότητά σου, την περιέργειά σου, τη δημιουργικότητά σου, τα κότσια σου και αυτή τη νέα σου μόρφωση και να τη χρησιμοποιείς για να κάνεις τη διαφορά.

«Όλοι πάντα πιστεύουν ότι πρέπει να κάνεις κάτι μεγάλο και σπουδαίο. Θα σου πω από πού ξεκινάς: ξεκινάς με το να είσαι καλός με τουλάχιστον έναν άλλο άνθρωπο κάθε μέρα. Απλά ξεκινήστε από εκεί».

Το Associated Press ανέφερε ότι η Winfrey θυμήθηκε επίσης τη δική της εποχή στο TSU, με την 69χρονη μεγιστάνα των μέσων ενημέρωσης να θυμάται ότι ήταν τόσο απασχολημένη με την έναρξη της τηλεοπτικής της καριέρας που έμεινε μία μονάδα πίσω από την αποφοίτησή της το 1975.

Τελικά, το 1988, της επέτρεψαν να υποβάλει μια εργασία για να ολοκληρώσει το πτυχίο της, «περίπου την εποχή που πήρα το τρίτο μου Emmy», αστειεύτηκε.

Η Winfrey έχει πάρει ιστορικές συνεντεύξεις τα τελευταία χρόνια από τον πρίγκιπα Harry και τη Meghan Markle και τον ηθοποιό Elliot Page.

Ο πρωταγωνιστής του Umbrella Academy, Page, κάθισε μαζί με την Winfrey το 2021, αφού αποκάλυψε δημόσια ότι είναι τρανς τον προηγούμενο χρόνο, εξηγώντας ότι ήθελε να χρησιμοποιήσει τη μεγάλη πλατφόρμα της για να μοιραστεί την εμπειρία του στον απόηχο των νομοσχεδίων κατά των ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιωμάτων.

Μιλώντας στο Vanity Fair για τη συνέντευξη, ο Page δήλωσε: «Η ρητορική που προέρχεται από ανθρώπους κατά των τρανς και κατά των ΛΟΑΤΚΙ ακτιβιστών – είναι καταστροφική. Αυτά τα νομοσχέδια θα είναι υπεύθυνα για τον θάνατο παιδιών. Είναι τόσο απλό.

«[Το να μιλήσω στην Oprah] το αισθάνθηκα σαν μια ευκαιρία να χρησιμοποιήσω μια πλατφόρμα ευρείας εμβέλειας για να μιλήσω από την καρδιά μου για κάποιες από τις εμπειρίες μου και τους πόρους στους οποίους μπόρεσα να έχω πρόσβαση – είτε πρόκειται για θεραπεία είτε για χειρουργική επέμβαση – που μου επέτρεψαν να είμαι ζωντανός, να ζήσω τη ζωή μου».