Ο 28χρονος Ολυμπιονίκης, Ντανέλ Λέιβα, γιόρτασε την Εθνική Ημέρα Coming Out στις ΗΠΑ, μιλώντας ανοιχτά για τη σεξουαλικότητά του. 

«Το ήξερα πάντα», παραδέχτηκε στο Olympic Channel. «Πάντα προσπαθούσα να το απορρίψω λόγω του τρόπου με τον οποίο όλοι μας μεγαλώνουμε. Και ειδικά προερχόμενος από μια ισπανική οικογένεια. Καθώς μεγάλωνα, συνέχιζα να το απορρίπτω. Αλλά μετά, όσο περισσότερο δεχόμουν τον εαυτό μου … άρχισα να συνειδητοποιώ όλο και περισσότερα πράγματα. Άρχισα να συνειδητοποιώ πόσο φυσιολογικό είναι».

Ο Λέιβα χρησιμοποίησε το Twitter για να κάνει την ανακοίνωση. Τότε κατάλαβε πως δεν ήξερε πώς να προσδιορίσει τον εαυτό του.

«Στην ανάρτηση, είπα ότι προσπαθώ ακόμα να καταλάβω αν είμαι bi ή pan. Είναι ωραίο να ακούς ανθρώπους να σου λένε πως, ‘δεν χρειάζεται να βάλεις κάποια ταμπέλα. Δεν χρειάζεται να είσαι απλώς ένα πράγμα’. Είναι ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο ρευστό πράγμα, οπότε δεν χρειάζεται να ανησυχείτε γι ‘αυτό», εξήγησε.

«Αν μπορέσω να βοηθήσω έστω και ένα άτομο να είναι αρκετά γενναίο ώστε να ζήσει την αλήθεια του, τότε η ανάρτηση αυτή θα έχει πετύχει τον στόχο της», πρόσθεσε.

Ο Λέιβα δήλωσε επίσης δεν μπήκε στη διαδικασία μιλήσει νωρίτερα, γιατί δεν ήθελε να αντιμετωπίσει τα στερεότυπα.

«[Τα στερεότυπα ήταν] τόσο μεγάλος παράγοντας σε αυτό, απλά δεν ήθελα να δώσω την ικανοποίηση σε κάποιους», παραδέχτηκε ο Λέιβα. «Γιατί δεν ήταν κάποιοι που προσπαθούσαν να μας βοηθήσουν να κατανοήσουμε [τη σεξουαλικότητα]. Ήταν απλά κάποιοι που μας έδειχναν αρνητικά και αυτό δεν ήταν καλό».

Τώρα όμως αισθάνεται δικαιωμένος για την απόφασή του να μιλήσει και ελπίζει ότι μια μέρα, οι άνθρωποι δεν θα πρέπει να βιώσουν κάποιος είδος ντροπής.

Ο Κουβανός-Αμερικανός Λέιβα μεγάλωσε στο Μαϊάμι, πριν ξεκινήσει τη γυμναστική του καριέρα. Διαγωνίστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2012 και 2016 για την ομάδα των ΗΠΑ, στην ενόργανη. Πήρε ένα χάλκινο μετάλλιο το 2012 και δύο ασημένια μετάλλια το 2016.

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!