Ο ολυμπιονίκης Matthew Mitcham μίλησε για το τραύμα και την εσωτερικευμένη ομοφοβία

59
Ο χρυσός Ολυμπιονίκης Matthew Mitcham αποκάλυψε ότι όταν ήταν παιδί, προσπαθούσε να «εκπαιδεύσει» τον εαυτό του να μην είναι γκέι.

Σε ένα ιδιαίτερα έντονο επεισόδιο του SAS Australia, ο δύτης, ο οποίος έγινε ο πρώτος ανοιχτά γκέι αθλητής που κέρδισε χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο το 2008, μίλησε για τα δύσκολα παιδικά του χρόνια, τα οποία τον έκαναν να προσπαθεί να κρύψει τη σεξουαλική του ταυτότητα.

Στο επεισόδιο της Τρίτης το βράδυ (17 Οκτωβρίου), ο Mitcham αποκάλυψε ότι γνώριζε τη γκέι ταυτότητά του από όταν ήταν πέντε ετών, αλλά πάλευε με τα συναισθήματα της ντροπής και του εσωτερικευμένου μίσους, τα οποία τον εμπόδιζαν να κάνει coming out.

Australian Olympian Matthew Mitcham at the 2008 Beijing Olympics

Αυτά τα συναισθήματα, όπως είπε, τον οδήγησαν σε αυτοκαταστροφικές συμπεριφορές, συμπεριλαμβανομένης της προσπάθειας να «εκπαιδεύσει» τον εαυτό του ώστε να σταματήσει να είναι γκέι.

«Έβαζα ένα λαστιχάκι στον καρπό μου, και κάθε φορά που είχα μια σχετική σκέψη έσπαγα το λαστιχάκι ώστε να συνδέσω τον πόνο με αυτό, και να εκπαιδεύσω τον εαυτό μου να μην είναι γκέι», παραδέχτηκε.

«Απλά δεν ήμουν καλά. Είχα συναισθήματα που δεν μπορούσα να κρατήσω μέσα μου. Μετά από ένα συγκεκριμένο περιστατικό, το παρατράβηξα και χρειάστηκε να πω στη γιαγιά μου να με πάει στο νοσοκομείο».

Σε άλλο σημείο, ο Mitcham μίλησε για το «παιδικό τραύμα» που τον οδήγησε στις αυτοκτονικές σκέψεις, τον εθισμό στα ναρκωτικά με τον οποίο πάλεψε μετά την ολυμπιακή του νίκη, και τα επτά χρόνια νηφαλιότητάς του.

Η ιστορία του συγκίνησε πολλά άτομα που είδαν τη συνέντευξη, και έτσι στράφηκαν στο X με σκοπό να εκφράσουν την υποστήριξη και την αγάπη τους.

Μετά την προβολή του επεισοδίου μάλιστα, ο Mitcham έκανε μια ανάρτηση, ευχαριστώντας τον κόσμο για τα καλά του λόγια.

Σε ένα σχόλιο που δημοσίευσε στο Instagram, έγραψε: «Σας ευχαριστώ για όλη την αγάπη, υποστήριξη και αγκαλιές σε όλα.

«Παραδέχομαι ότι κάτι ένιωσα όταν το ξαναείδα, αλλά είμαι σε ένα καλό σημείο τώρα, και ελπίζω ότι με την ιστορία μου ίσως προσφέρω δύναμη και ελπίδα σε οποιοδήποτε άτομο το χρειάζεται.

«Αλλά είναι πραγματικά συγκινητικό να βλέπεις όλη τη συμπόνια της κοινότητας. Σας ευχαριστώ».

Australian Olympian Matthew Mitcham at the 2008 Beijing Olympics