Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για το squirting

27/03/2024
από

Το squirting μπορεί να είναι μια από τις πιο πολυσυζητημένες σεξουαλικές πράξεις στο διαδίκτυο, αλλά το να μάθεις πώς να το κάνεις είναι πιο δύσκολο από ό,τι φαίνεται. Για αυτό, όμως, είμαστε εμείς εδώ και σου προσφέρουμε τον απόλυτο προσωπικό οδηγό!

Ενώ, λοιπόν, συζητούσαμε τις εμπειρίες μας γύρω από τη συγκεκριμένη πράξη αλλά και μετά από λίγη διαδικτυακή αναζήτηση, συνειδητοποιήσαμε αρχικά ότι γνωρίζουμε πολύ λιγότερα από αυτά που νομίζαμε. Επίσης, η πλειοψηφία των άρθρων – δεν μιλάμε καν μόνο για ελληνικά μέσα – που συζητούν για το θέμα αναφέρονται μόνο σε «γυναίκες». Επειδή θέλουμε να μάθουμε τα πάντα για τα σώματά μας και τις δυνατότητές τους, καθώς και επειδή αξίζει σε όλα τα άτομα όταν διαβάζουν κάτι να νιώθουν ορατά (δεν κάνουν μόνο οι γυναίκες squirting προφανώς), αποφασίσαμε να γράψουμε αυτόν τον οδηγό, αντλώντας πληροφορίες από το Them αλλά και από τις δικές μας προσωπικές εμπειρίες.

Αρχικά, για όσα δεν είναι εξοικειωμένα, το squirting αναφέρεται στο διαυγές υγρό που τα άτομα με αιδοίο μερικές φορές απελευθερώνουν όταν έρχονται σε οργασμό. Λόγω της υπερεκπροσώπησής του (και συχνά της λανθασμένης απεικόνισής του) στην πορνογραφία, ο κόσμος είτε το εκθειάζει είτε διαφωνεί για αυτό. Υπάρχει μάλιστα αρκετή συζήτηση για το αν υφίσταται γενικά σαν πράξη. Ας ξεκινήσουμε, λοιπόν, πολλά άτομα, με αρκετή υπομονή, εξάσκηση και προσπάθεια, έχουν τη δυνατότητα να κάνουν squirting.

Το θέμα αυτό συνεχίζει να είναι εξαιρετικά υποβαθμισμένο παρά τη δημοτικότητα ως κατηγορία σε ιστοσελίδες πορνογραφίας και παρά τον αριθμό των ατόμων που επιθυμούν να μάθουν πως να το κάνουν τα ίδια ή πως να βοηθήσουν άλλα άτομα να το κάνουν.

 

Τι είναι το squirting;

Το squirting αναφέρεται συχνά στην ακούσια απελευθέρωση διαυγούς υγρού μέσω της ουρήθρας κατά τη διάρκεια του σεξ, συνήθως πριν, κατά τη διάρκεια ή μετά τον οργασμό. Η ποσότητα και η δύναμη αυτής της απελευθέρωσης υγρού ποικίλλει ευρέως, από κάτω από 10 χιλιοστόλιτρα έως πάνω από 100. Το squirting δεν είναι ιατρικός όρος, ωστόσο, και είναι δύσκολο να οριστεί συγκεκριμένα, επειδή διαφορετικοί άνθρωποι το βιώνουν με πληθώρα τρόπων.

Δεν έχουν γίνει πολλές έρευνες σχετικά με το squirting, αλλά πρόσφατες μελέτες δείχνουν ότι, κατά τη διάρκεια ενός οργασμού με squirting, απελευθερώνεται υγρό από τους παραουρηθρικούς αδένες και η ουροδόχος κύστη αδειάζει μόνη της κατά τη διάρκεια αυτής της πράξης. Ψάχνοντας, διαβάσαμε στο Them ότι μια συχνά αναφερόμενη μελέτη – αν και με επτά μόνο συμμετέχοντα άτομα – υποστήριξε ότι το squirting είναι «ουσιαστικά η ακούσια έκκριση ούρων κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής δραστηριότητας». Αυτό, ωστόσο, δεν σημαίνει ότι είναι «το ίδιο με τα ούρα», λέει στο ίδιο μέσο, η Cecilia Villero, μια κουήρ εκπαιδεύτρια ηδονής, γνωστή ως Goddess Cecilia. «Τα ούρα αποτελούνται από ουρία, τοξίνες, ουρικό οξύ, κρεατινίνη και νερό. Καθώς το υγρό του squirting βγαίνει από την ουροδόχο κύστη, είναι λογικό να βρίσκονται στο υγρό κάποιες από τις ίδιες ενώσεις. Το υγρό που προέρχεται από το squirting είναι πολύ πιο αραιωμένο, κυρίως νερό, και περιέχει παρόμοιο υγρό που απελευθερώνεται από τους παραουρηθρικούς αδένες».

Αυτό διαφέρει από την εκσπερμάτιση, ένας όρος που αναφέρεται στην απελευθέρωση ενός άλλους είδους υγρού που είναι συχνά λευκό και γαλακτώδες και συνήθως περιλαμβάνει τα ειδικά για τον προστάτη αντιγόνα (PSA) και άλλες ενώσεις που υπάρχουν μέσα στο σπέρμα.

Θεωρητικά όλα τα άτομα με αιδοίο έχουν τη δυνατότητα να κάνει squirting. Ενώ υπάρχουν ακόμη λιγότερες πληροφορίες σχετικά με το πως η ορμονοθεραπεία επηρεάζει το squirting, η HRT τείνει να επηρεάζει τη διέγερση, τη λίπανση και την αίσθηση των γεννητικών οργάνων.

Για μερικούς ανθρώπους, το squirting με αυτόν τον τρόπο μπορεί να είναι και ένας τρόπος επιβεβαίωσης του φύλου, καθώς δίνει μια αίσθηση όπως η εξωτερική εκσπερμάτιση.

Μερικοί άτομα με πέη και προστάτες αναφέρονται στους οργασμούς χωρίς σπέρμα ως squirting, συνήθως όταν δεν πρόκειται για ξηρή ή οπισθοδρομική εκσπερμάτιση. Ενώ αυτές μπορεί να είναι σημάδι ιατρικών προβλημάτων, οι εξωτερικές εκσπερματώσεις χωρίς σπέρμα είναι πιο συχνές για τα άτομα που λαμβάνουν οιστρογόνα.

 

Πώς να κάνω squirting;

Προσπαθώντας να απαντήσουμε και μόνα μας σε αυτήν την ερώτηση, διαπιστώσαμε ότι οι εμπειρίες μας διαφέρουν. Στη μια περίπτωση υπήρχε διείσδυση, ενώ στην άλλη όχι, αλλά έγινε με τη βοήθεια εξωτερικού sex toy. Είναι εμφανές ότι κάθε άτομο βιώνει τις αισθήσεις του με διαφορετικό τρόπο. Έχει σημασία όμως να γνωρίζετε το σώμα σας, τι σας αρέσει κατά τη διάρκεια του σεξ και τι σας φέρνει ευχαρίστηση.

Οι διαφορετικοί τύποι διέγερσης, είτε εσωτερικοί είτε εξωτερικοί, το μέγεθος της πίεσης που προτιμάτε, και οτιδήποτε άλλο, μπορούν να συμβάλουν στο να κάνετε το εαυτό σας να κάνει squirting. Είναι σημαντικό να σημειωθεί, ωστόσο, ότι ενώ μπορείς να αλλάξετε ορισμένους παράγοντες που συμβάλλουν στο squirting, η ίδια η πράξη είναι αρκετά τυχαία και οι περισσότεροι άνθρωποι την βιώνουν ως εντελώς ακούσια. Επίσης, να έχεις στο νου σου ότι το squirting είναι απλά μια ακόμα σεξουαλική πράξη και δεν έχει να κάνει με το πόσο δυνατός είναι ένας οργασμός. Η απουσία αυτού δεν ισούται με απουσία ευχαρίστησης και απόλαυσης.

Επομένως, βγάλε την πίεση από πάνω σου και πριν προσπαθήσεις οτιδήποτε προσπάθησε να χαλαρώσεις. Μόλις νιώσεις άνετα, μπορείς να δοκιμάσεις κάποια sex toys. Βοηθούν αρκετά αυτά τα οποία προκαλούν ταυτόχρονα εξωτερική και εσωτερική διέγερση, ενώ από προσωπική μας εμπειρία θα σας πούμε ότι βοηθούν και οι δονητές γνωστοί ως «ρουφηχτήρια». Επίσης, μια τελείως πρακτική συμβουλή που δούλεψε σε εμάς, είναι να συνεχίσεις να «επιμένεις» (αν καταλαβαίνεις τι εννοούμε) και αφού έρθεις σε οργασμό – ειδικά αν χρησιμοποιείς το προαναφερθέν «ρουφηχτήρι». Θα πρέπει να πειραματιστείς για να βρεις τι προτιμάς προσωπικά. Δεν υπάρχει ένας συγκεκριμένος τρόπος, καθώς το θέμα είναι πραγματικά η δική σου ευχαρίστηση!

Ένας άλλος πιθανός τρόπος για να αυξήσετε την πιθανότητα squirting είναι η ενυδάτωση. Προσοχή όμως, μην το παρακάνεις με το νερό. Άκου το σώμα σου και μην πιέζεις τον εαυτό σου. Δεν υπάρχουν σύντομες διαδρομές για το squirting, και η ενέργεια είναι πραγματικά ακούσια – τουλάχιστον την πρώτη φορά – οπότε πραγματικά εξαρτάται μόνο από το να ξέρεις τι σε ευχαριστεί.

 

Πως να «βοηθήσεις» ένα άλλο άτομο να κάνει squirting;

Η απάντηση είναι η επικοινωνία με το σύντροφό σου, καθώς εκείνο μπορεί να είναι το μόνο άτομο που ξέρει τι χρειάζεται για να κάνει squirting, οπότε άκουσέ το και συνεργάσου. Αν η σχέση σου / ή το άτομο που κάνεις σεξ θέλει να το κάνει αλλά δεν ξέρει ακόμα τι του ταιριάζει, ενθάρρυνέ το να βρει τι απολαμβάνει μέσω του αυνανισμού. Αν ενδιαφέρει και τα δυο σας, προσπαθήστε μαζί για να το κάνετε να συμβεί.

Μην πιέζεις το εαυτό σου ούτε το σύντροφό σου. Το άγχος και οι προσδοκίες μπορούν να κάνουν το σεξ λιγότερο διασκεδαστικό και ευχάριστο. Δείτε το σαν μια περιπέτεια που το τέλος της δεν έχει και πολλή σημασία. Κατά πάσα πιθανότητα, και μόνο στην προσπάθεια να κάνετε squirting θα περάσετε καλά.

Συμπερασματικά, προσπάθησε να μην σε πιέζεις. Και από αυτά που διαβάσαμε και από προσωπικές εμπειρίες, σε διαβεβαιώνουμε ότι την πρώτη φορά το squirting συμβαίνει ακούσια σε στιγμές που δεν το περιμένεις. Το πιο σημαντικό είναι να αισθάνεσαι καλά και να ξέρεις πως να σε ικανοποιείς. Επομένως, βολέψου, κάνε focus στις σωματικές αισθήσεις που βιώνεις και κράτα το σώμα σου ενυδατωμένο. Επίσης, βοηθάει και η ενδυνάμωση των μυών του πυελικού εδάφους. Καλή διασκέδαση!
Δες και αυτό!