Οι τρανς πρωταγωνιστές του «Sex Education» θυμούνται τη σκηνή σεξ

10/05/2024
από
Οι πρωταγωνιστές του «Sex Education», Felix Mufti και Anthony Lexa, μίλησαν ξανά για την απεικόνιση της πρώτης σκηνής σεξ, μεταξύ δύο τρανς ατόμων, της σειράς, κατά τη διάρκεια ενός podcast για την Εβδομάδα Τρανς+ Ιστορίας.

Η πρώτη Εβδομάδα Τρανς+ Ιστορίας, η οποία είναι ένα project της οργάνωσης QueerAF, πραγματοποιείται από τη Δευτέρα 6 Μαΐου έως την Κυριακή 12 Μαΐου και θα είναι μια περίοδος αφιερωμένη στην εκπαίδευση και τον εορτασμό της τρανς+ ιστορίας.

Με αφορμή την εναρκτήρια εβδομάδα, πραγματοποιήθηκε μια εκδήλωση στο Clifford Chance στο Canary Wharf (Ηνωμένο Βασίλειο), που περιελάμβανε ομιλίες, podcast, πάνελ με ακτιβιστές και δικτύωση.

Οι πρωταγωνιστές του Sex Education, Felix Mufti και Anthony Lexa, – που υποδύθηκαν το ζευγάρι Roman και Abbi στην τέταρτη σεζόν της επιτυχημένης σειράς του Netflix – πήραν συνέντευξη από τον Kenny Ethan Jones και συζήτησαν για το πώς μεγάλωσαν ως τρανς άτομα, για την καριέρα τους και για το πώς ήταν να απεικονίζουν μια πρωτοποριακή σκηνή σεξ μεταξύ δύο τρανς ατόμων στην τηλεόραση.

Περιγράφοντας τη διαδικασία πίσω από την Τ4Τ (trans for trans) σκηνή, o Mufti είπε ότι ήταν «συνεργατική» μεταξύ του ίδιου, της Lexa και της ομάδας παραγωγής, αλλά σημείωσε ότι ήταν μια «διαδικασία μάθησης για όλα τα εμπλεκόμενα άτομα».

Ο Mufti σημείωσε ότι πολλές γνωστές σειρές δεν δημιουργούνται με γνώμονα τους τρανς ανθρώπους και ενώ οι ομάδες πίσω από αυτές «μας θέλουν και θέλουν να κάνουν το σωστό», μερικές φορές δεν ξέρουν πώς να συμπεριλάβουν αυθεντικά τις τρανς εμπειρίες.

Για παράδειγμα, ενώ το «Sex Education» διέθετε συντονιστή οικειότητας (intimacy coordinator), το ζευγάρι σημείωσε την ανάγκη ύπαρξης ενός συντονιστή οικειότητας για τρανς άτομα.

«Στην πρώτη ερωτική σκηνή που μας έγραψαν είπαμε “ξέρετε, δεν είμαστε σίγουροι γι’ αυτή τη σκηνή σεξ, δεν νομίζουμε ότι οι χαρακτήρες μας θα έκαναν έτσι σεξ”», εξήγησε.

Αυτό επιβεβαίωσε και η Lexa, η οποία είπε ότι σχεδίασαν μια σκηνή τρανς σεξ στο δωμάτιο του ξενοδοχείου τους εκείνο το βράδυ, επειδή «θέλαμε να το κάνουμε σωστά».

«Απλώς σκεφτήκαμε, πώς μπορούμε να έχουμε δύο τρανς χαρακτήρες και να μην έχουμε μια σκηνή T4T σεξ;», είπε.

Ο Mufti είπε: «Αυτό που έμαθα από αυτή την εμπειρία είναι ότι μερικές φορές νιώθεις ότι δημιουργείς πρόβλημα με το να διεκδικείς τον εαυτό σου, αλλά πρέπει να το κάνεις γιατί […] στο μέλλον, όταν [οι ομάδες παραγωγής] θα δουλεύουν με περισσότερα τρανς άτομα, θα ξέρουν τι πρέπει να γίνει πριν μπούμε στο δωμάτιο».

«Με έκανε να συνειδητοποιήσω πόσο σημαντικό είναι να μιλάς όταν βλέπεις προβλήματα», συνέχισε, γιατί δεν «βοηθάς μόνο τη δική σου κατάσταση, αλλά βοηθάς και όλα τα άλλα άτομα με τα οποία θα δουλέψουν στο μέλλον».




Δες και αυτό!