Η δημιουργός του Sex Education μιλάει για την εξαφάνιση της Ola και της Lily

25/09/2023
από
Η δημιουργός της σειράς Sex Education, Laurie Nunn, εξήγησε γιατί η Ola και η Lily δεν συμμετέχουν στην τέταρτη και τελευταία σεζόν της σειράς.

Η εμβληματική sex positive σειρά του Netflix αποχωρεί δυναμικά, χαρίζοντας στους θαυμαστές περισσότερο γέλιο, διαφορετικότητα, αλλά και πιο πολλούς οργασμούς από ποτέ, πριν οι μαθητές και προσωπικό του Moordale High αποχαιρετιστούν οριστικά.

Και τι θα ήταν το Sex Education χωρίς τις συναισθηματικές, αντιπροσωπευτικές, αυθεντικές ΛΟΑΤΚΙ+ ιστορίες του;

Αυτήν τη σεζόν, οι fans έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα το trans-masc άτομο, Cal (Dua Saleh), καθώς το ίδιο εξετάζει τα θετικά και τα αρνητικά της τεστοστερόνης. Στη συνέχεια, έχουμε τους νέους χαρακτήρες της Abbie (Anthony Lexa) και του Roman (Felix Mufti) στο Cavendish Sixth Form College, παρουσιάζοντας έτσι την πρώτη σκηνή σεξ μεταξύ δύο τρανς ατόμων.

Ncuti Gatwa as Eric (L) and Asa Butterfield as Otis (R) in Sex Education season four

Και φυσικά, υπάρχουν και οι παλιοί χαρακτήρες, όπως ο Adam (Conor Swindells) που ζει τη ζωή του ως ανοιχτά bi άνδρας και ο Eric (Ncuti Gatwa) που εξερευνά αν η θρησκεία και η κουήρ ταυτότητα του μπορούν να συνυπάρξουν στη ζωή του.

Αλλά ένα ΛΟΑΤΚΙ+ ζευγάρι έλειπε από αυτήν τη νέα σεζόν: Η Lily (Tanya Reynolds) και η Ola (Patricia Allison).

Αφού έβγαινε για λίγο με τον Otis (Asa Butterfield), η Ola βρήκε τον πραγματικό έρωτα στη Lily, μια εκκεντρική μαθήτρια που είχε αδυναμία στα ερωτικά fan-fic και στα εξωγήινα παιχνίδια ρόλων.

Το ζευγάρι πέρασε λίγο δύσκολα στην τρίτη σεζόν, όταν η Ola είπε στη Lily ότι δεν πιστεύει στους εξωγήινους, αλλά εν τέλει μέχρι το τέλος της σεζόν τα βρήκαν – με λίγη βοήθεια από τον Otis.

Αλλά μετά την ολοκλήρωση της τρίτης σεζόν, τόσο η Reynolds όσο και η Allison ανακοίνωσαν την αποχώρησή τους από τη σειρά του Netflix.

Τώρα, η δημιουργός της σειράς Nunn εξήγησε γιατί ολοκλήρωσε την ιστορία των δύο κοριτσιών πριν από το φινάλε της σειράς.

Prayers to the queer television gods have been answered, for the trailer for Sex Education season two has just dropped. (Netflix)

«Ένιωσα ότι αυτές οι ιστορίες είχαν μόλις φτάσει σε ένα πραγματικά υπέροχο τέλος στην τρίτη σεζόν και ότι οι χαρακτήρες της Lily και της Ola ένιωθαν ότι κατέληξαν να είναι πραγματικά ευτυχισμένες», δήλωσε στο LADbible.

«Ιδιαίτερα επειδή είναι ένα λεσβιακό ζευγάρι, ήθελα να μην έχουν άλλο πόνο ή τραύμα, και απλά να μείνουν ευτυχισμένες μαζί. Οπότε ένιωσα εκείνο το σημείο κατάλληλο ώστε να τις αφήσω».

Η Reynolds επιβεβαίωσε την αποχώρησή της από το Sex Education τον Ιούλιο του 2022, λέγοντας στο δημοσίευμα: «Θα υπάρξουν πολλοί νέοι χαρακτήρες και ο κόσμος θα ξεχάσει εντελώς τη μικρή παλιά Lil».

Η Allison έκανε μια παρόμοια ανακοίνωση κατά τη διάρκεια μιας εμφάνισης της στο Capital 1Xtra τον ίδιο μήνα, λέγοντας στους ακροατές: «Μου άρεσε πάρα πολύ που ήμουν στο Sex Education και που έπαιζα την Ola. Αλλά δυστυχώς, δεν θα είμαι στην ομάδα για την τέταρτη σεζόν».

Παρά την εξαφάνιση των αγαπημένων χαρακτήρων, η τέταρτη σεζόν του Sex Education έχει αποσπάσει εξαιρετικές κριτικές από όλα.

Σίγουρα είναι μια σειρά που θα μας λείψει.
Δες και αυτό!