Πώς το Sex Education πέτυχε τη σκηνή σεξ μεταξύ δύο τρανς ατόμων

472
Το άτομο που συντονίζει και εξασφαλίζει την άνεση και την οικειότητα των ηθοποιών του Sex Education, μιλάει για την πρώτη σκηνή σεξ της σειράς μεταξύ δύο τρανς ατόμων, της Abbie (Anthony Lexa) και του Roman (Felix Mufti), ενός ισχυρού ζευγαριού που εμφανίζεται στην πρώτη και τελευταία σεζόν.

Σε μια νέα συνέντευξη στο Digital Spy, ο David Thackeray, που είναι intimacy coordinator, περιγράφει λεπτομερώς πόσο εργάστηκε μαζί με το συνάδελφό του, Tigger Blaize, για να πετύχουν σωστά αυτή τη T4T στιγμή.

«Νομίζω ότι το πιο καταπληκτικό κομμάτι, και αυτό που κάνει τόσο καλά το Sex Education, είναι ότι οι σεναριογράφοι έχουν ειδικούς επαγγελματίες που εξασφαλίζουν ότι οι σκηνές αυτές βασίζονται σε πραγματικές εμπειρίες και δεν προέρχονται μόνο από τη φαντασία», δήλωσε ο Thackeray στο δημοσίευμα.

Για μεγάλο μέρος της σεζόν, η σεξουαλική ζωή της Abbi και του Roman δεν πήγαινε πολύ καλά, αφού ο Roman «έπιασε» την Abbi να αυνανίζεται και μετά από αυτό ένιωθε ανασφάλεια σχετικά με το αν μπορεί να την ικανοποιήσει. Ωστόσο, στο φινάλε, η Abbi και ο Roman απολαμβάνουν την ανανεωμένη τους σεξουαλική σχέση, έχοντας επεξεργαστεί τα πρόσφατα προβλήματά τους. Το γεγονός ότι η τελευταία ερωτική σκηνή του Sex Education συμβαίνει μεταξύ δύο τρανς χαρακτήρων κάνει τη στιγμή ακόμα πιο σημαντική.

Ο Thackeray εξήγησε ότι οι σκηνοθέτες και οι ηθοποιοί του Sex Education συναντιούνται πριν από τα γυρίσματα τέτοιων σκηνών για να συζητήσουν με τι νιώθουν άνετα να δείξουν και να κάνουν στο πλατό.

«Ταυτόχρονα, καταλαβαίνουν σε τι θα πουν όχι. Τι δεν θέλουν να δείξουν και τι δεν θέλουν να κάνουν», δήλωσε ο Thackeray. «Γιατί τότε δουλεύουμε γύρω από αυτό. Και το γύρισμα βασίζεται γύρω από τη συναίνεση και τα όριά τους».

Όταν ήρθε η ώρα να δουλέψουν πάνω στις σκηνές της Abbi και του Roman, αυτός και ο Blaize, intimacy coordinator και ΛΟΑΤΚΙ+ σύμβουλος, εργάστηκαν για να διασφαλίσουν ότι οι ηθοποιοί αισθάνονταν άνετα και ότι η σεξουαλική τους σχέση απεικονιζόταν αυθεντικά στην οθόνη.

«Δούλεψα σε μια σκηνή με [τον Roman και την Abbi] και είναι υπέροχοι και πολύ διασκεδαστικοί», δήλωσε ο Thackeray σε άλλη συνέντευξη στην Teen Vogue.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της προβολής του, το Sex Education ήταν αρκετά επαναστατικό στην αναπαράσταση της σωματικής οικειότητας στη μικρή οθόνη, και η σχέση μεταξύ του Roman και της Abbi δεν αποτελεί εξαίρεση.

Ο Mufti, ο οποίος υποδύεται τον Roman, μίλησε πρόσφατα για την πρωτοποριακή σκηνή σεξ σε συνέντευξή του στους Gay Times, περιγράφοντας τη στιγμή ως «χαρούμενη και όμορφη».

«Δεν βλέπεις ποτέ δύο τρανς άτομα να κάνουν σεξ [στην οθόνη], ποτέ, ειδικά με τους δικούς τους όρους», δήλωσε ο Mufti. «Αισθανθήκαμε ότι δημιουργούσαμε ένα κουήρ αρχείο με το οποίο οι άνθρωποι θα μπορούσαν να συσχετιστούν. Οι Τ4Τ σχέσεις δεν εκπροσωπούνται ποτέ στην τηλεόραση, οπότε το γεγονός ότι μπορούσαμε να είμαστε τα πρόσωπα, οι φωνές και τα σώματα πίσω από αυτό ήταν πραγματικά ξεχωριστό».