Ηθοποιός του Sex Education μιλάει για την τρανς αναπαράσταση της σειράς

29/09/2023
από
Ο Felix Mufti, ή αλλιώς ο Roman, μίλησε για την πρωτοποριακή σκηνή σεξ μεταξύ δύο τρανς ατόμων του Sex Education και επαίνεσε τη σειρά για τη συμπερίληψη μιας θετικής αναπαράστασης της τρανς ταυτότητας.

Ο ηθοποιός, χορευτής, και drag performer υποδύεται τον Roman στην τέταρτη (και τελευταία) σεζόν της σειράς του Netflix, το στιλάτο trans-masc άτομο μέλος της τριμελούς δημοφιλής παρέας.

Η τριάδα αποτελείται επίσης από τη σύντροφο του Roman, την Abbi (Anthony Lexa), την τρανς «αρχηγό» τους που επιθυμεί να κάνει τον κόσμο καλύτερο, και την Aisha (Alexandra James), μια Μαύρη ΛΟΑΤΚΙ+ γυναίκα που κρυφά της αρέσει να κουτσομπολεύει.

Μιλώντας στο GAY TIMES, ο Mufti επαινεί τους σεναριογράφους και τη δημιουργική ομάδα πίσω από το Sex Education που αρνήθηκαν να συμπεριλάβουν τα γνωστά κουήρ τραυματικά στοιχεία στην ιστορία του τρανς ζευγαριού.

«Δεν είναι η κλασσική τραγική τρανς ιστορία που συχνά λέγεται», εξηγεί . «Ως τρανς άτομο έχω δει αρκετά από το κλασσικό αφήγημα γύρω από τις δυσκολίες του να είσαι τρανς. Είναι ευλογία το να μοιραζόμαστε και αυτές τις πλευρές με τον κόσμο».

Ως τρανς άτομο στη βιομηχανία του θεάματος, ο Mufti λέει ότι είναι «πάντα ένα άγχος» ότι το «τραύμα του θα γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης». Ευτυχώς, «αυτό δεν συνέβη καθόλου εδώ. Κατάφερα να δείξω τις καλύτερες πλευρές του να είσαι τρανς».

Ο Mufti και η Lexa συνεργάστηκαν με το συνεργείο του Sex Education για τη σκηνή σεξ του Roman και της Abbi στο τελευταίο επεισόδιο, την οποία ο Mufti χαιρετίζει ως υπέροχη για μια mainstream τηλεοπτική σειρά.

«Ποτέ δεν βλέπεις δύο τρανς άτομα να κάνουν σεξ, ποτέ, ειδικά με τους δικούς τους όρους», λέει ο Mufti. «Βλέπεις την αυτονομία που έχουν πάνω στο σώμα τους».

«Ήταν τόσο απίστευτο γιατί πραγματικά μπορούσαμε να αποφασίσουμε πώς οι χαρακτήρες μας έκαναν σεξ. Όλοι κάνουν σεξ με διαφορετικούς τρόπους, προφανώς, αλλά όταν προσθέτεις ένα τρανς επίπεδο σε αυτό, είναι ακόμα πιο έντονο.

«Μπορεί να είναι ακόμα πιο πολύπλοκο και να συνοδεύεται από περισσότερες λεπτομέρειες».

Περιγράφοντας τη σκηνή του σεξ ως «χαρούμενη και όμορφη», ο Mufti λέει ότι είναι τιμή γι’ αυτούς να συμμετέχουν σε μια τόσο πρωτοποριακή τρανς ιστορία.

«Για μένα, αυτό ήταν άλλο ένα ανεκτίμητο πράγμα, όπου νιώθαμε ότι δημιουργούσαμε ένα κουήρ αρχείο για να συσχετιστούν οι άνθρωποι», συνεχίζει.

«Τα τρανς ζευγάρια δεν βλέπουν ποτέ εκπροσώπηση στην τηλεόραση, οπότε το γεγονός ότι μπορούσαμε να είμαστε τα πρόσωπα, οι φωνές και τα σώματα πίσω από αυτό ήταν πραγματικά ξεχωριστό».

Το Sex Education προβάλλεται τώρα στο Netflix.
Δες και αυτό!