Οι Ταλιμπάν δολοφόνησαν νεαρό γκέι άνδρα και έστειλαν το βίντεο της δολοφονίας του στην οικογένειά του

12/10/2022
από
Νεκρός από σφαίρα στο κεφάλι έπεσε ένας νεαρός άνδρας στο Αφγανιστάν. Δολοφονήθηκε από τους Ταλιμπάν λόγω της σεξουαλικότητάς του.

Ο 22χρονος Χαμέντ Σαμπούρι βρισκόταν στην Καμπούλ, όταν τον περασμένο Αύγουστο απήχθη από τους Ταλιμπάν. Λίγες μέρες μετά, οι συγγενείς του έλαβαν ένα βίντεο με σκηνές από τη δολοφονία του.

Ο Μπαχάρ, ένας άλλος γκέι Αφγανός που γνώριζε το θύμα προσωπικά, είπε στο PinkNews ότι ο Σαμπούρι ονειρευόταν να γίνει γιατρός, αλλά οι ελπίδες του χάθηκαν όταν οι Ταλιμπάν κατέλαβαν την εξουσία πέρυσι τον Αύγουστο. Περιέγραψε τον Σαμπούρι ως έναν «ντροπαλό γκέι με ένα μεταδοτικό γέλιο».

«Η ζωή είναι κόλαση για κάθε ΛΟΑΤΚΙ+ Αφγανό», είπε ο Μπαχάρ. «Οι Ταλιμπάν είναι χειρότεροι από τα άγρια ​​ζώα».

Ο Μπαχάρ, ο οποίος είναι μέλος της Behesht Collective, μιας ΛΟΑΤΚΙ+ οργάνωσης στο Αφγανιστάν, διέγραψε όλες τις φωτογραφίες και τα βίντεο που είχε με τον Σαμπούρι στο τηλέφωνό του, αφού έμαθε για τη δολοφονία του.

Ζει με τον φόβο ότι θα τον σταματήσουν και θα τον ψάξουν οι Ταλιμπάν – φοβάται ότι θα τον σκοτώσουν αν μάθουν για τη σεξουαλικότητά του.

Από τότε που οι Ταλιμπάν κατέλαβαν την εξουσία το PinkNews έχει συνομιλήσει με αρκετούς ΛΟΑΤΚΙ+ Αφγανούς.

Πολλοί έχουν διαγράψει τους λογαριασμούς τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σε μια προσπάθεια να παραμείνουν ασφαλείς, ενώ πολλοί άλλοι έχουν περάσει τα σύνορα στο Πακιστάν, όπου είναι λιγότερο πιθανό να σκοτωθούν.

Ο Νεμάτ Σαντάτ, ένας Αφγανός ακτιβιστής που αγωνίζεται για την απομάκρυνση των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων από τη χώρα, είπε ότι ο θάνατος του Σαμπούρι είναι αποτέλεσμα της αδράνειας των δυτικών κυβερνήσεων, πολλές από τις οποίες δεν κατάφεραν να δεχτούν επαρκή αριθμό Αφγανών που τράπηκαν σε φυγή.
Δες και αυτό!