Οι ταινίες που θα προβληθούν σήμερα 16 Μαΐου στο «Queer Movie Nights»

0
215
Σήμερα (16 Μαΐου) είναι η δεύτερη μέρα του φεστιβάλ “Queer Movie Nights” που διοργανώνει το περιοδικό ANTIVIRUS στον κινηματογράφο του Τριανόν και το Ινστιτούτο Γκαίτε (15-18 Μαΐου).

Χθες πραγματοποιήθηκε η πρεμιέρα του φεστιβάλ παρουσιάζοντας τρεις ταινίες διεθνών παραγωγών, δίνοντας μας μια πρώτη γεύση του κουήρ κινηματογράφου. Το φεστιβάλ συνεχίζεται σήμερα με την προβολή δύο ακόμη ταινιών αλλά και επιλογών ελληνικών κουήρ ταινιών μικρού μήκους.

Οι ταινίες που θα προβληθούν σήμερα Τρίτη 16 Μαΐου είναι:

18.00

ONE IN A MILLION

(Joya Thome, Γερμανία, 2022, 84’)

Η Whitney είναι ένα ανερχόμενο αστέρι της αμερικανικής σκηνής της γυμναστικής και έχει πολλούς θαυμαστές στο κανάλι της στο YouTube. Ανάμεσα στους θαυμαστές της είναι η Yara, η οποία ζει στη Γερμανία και είναι μία από τις μεγαλύτερες θαυμάστριές της. Δύο έφηβες σε διαφορετικές ηπείρους, αλλά συνδεδεμένες μέσω των οθονών τους. Όσο μοιράζονται τη ζωή τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η ταινία μας λέει πόσα μπορούμε ή μάλλον τι πρέπει να μοιραζόμαστε online.

20.00

Επιλογές ελληνικών queer ταινιών

Empty Hug (Rachel Samanidou, 20’), trailer

The blacklight room (Panos Koutelas, 15’)

Ecdysis (Pavlos Sifakis, 18’), trailer

Mother is cooking potatoes (Maria Christopoulou, 10’)

Men’s Talk (Andigoni Bitsikokou, 10’)

The Melita Show The Movie (Menelas Siafakas, 12’), trailer

Όλες με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους

22.00

ZUHUR’S DAUGHTERS

Laurentia Genske, Robin Humboldt, Γερμανία, 2021, 89’

Τα έφηβα αδέρφια Lohan και Samar, με την 14μελή οικογένειά τους, έχουν εγκαταλείψει τον πόλεμο στη Συρία και το Ισλαμικό Κράτος για να εγκατασταθούν στη Γερμανία. Ενώ κάθε μέλος της οικογένειας αγωνίζεται να βρει τη θέση του σε αυτή τη νέα χώρα, οι Lohan και Samar έχουν βρει επίσης την ελευθερία να εκφράζονται ως τρανς.

Τιμές εισιτηρίων στον κινηματογράφο Τριανόν 15-17 Μαΐου: 3 ευρώ ανα προβολή ή 5 ευρώ το ημερήσιο (περιλαμβάνει όλες τις προβολές της ημέρας).

Κλείσε το εισιτήριο σου Online: https://www.viva.gr/tickets/cinema/queer-movie-nights/