Οι χαρακτήρες του «Assassin’s Creed: Shadows» θα έχουν τη δυνατότητα να είναι ΛΟΑΤΚΙ+

24/05/2024
από
Η εταιρεία δημιουργίας του «Assassin’s Creed: Shadows», η Ubisoft, φαίνεται να επιβεβαιώνει ότι οι δύο πρωταγωνιστές του, Naoe και Yasuke, μπορούν να παιχτούν ως ΛΟΑΤΚΙ+ χαρακτήρες.

Το «Assassin’s Creed Shadows» είναι το επερχόμενο 14ο παιχνίδι του franchise, το οποίο βλέπει την Αδελφότητα των Assassins να εργάζεται για να νικήσει τους Ναΐτες σε έναν αγώνα αιώνων για την εξουσία και τον έλεγχο σε διάφορες βασικές περιόδους της ιστορίας.

Το τελευταίο παιχνίδι, το οποίο έχει ήδη χαρακτηριστεί «woke» από τους συντηρητικούς, επειδή έχει έναν μαύρο πρωταγωνιστή, πρόκειται να κυκλοφορήσει τον Νοέμβριο του τρέχοντος έτους και ακολουθεί τη Naoe (μια shinobi) και τον Yasuke (έναν σαμουράι) μέσα από μια αλληλένδετη πλοκή κατά τη διάρκεια της φεουδαρχικής Ιαπωνίας του 16ου αιώνα.

Σε ένα blog ποστ (15 Μαΐου) από το στούντιο δημιουργίας του παιχνιδιού, την Ubisoft, η εταιρεία φαίνεται να επιβεβαιώνει ότι και οι δύο πρωταγωνιστές στο «Assassin’s Creed: Shadows» έχουν τη δυνατότητα να είναι ΛΟΑΤΚΙ+ μέσω των μηχανισμών ρόλων του παιχνιδιού.

Η ανάρτηση έχει ως εξής: «Οι διαφορετικές προσωπικότητες της Naoe και του Yasuke οδηγούν επίσης στο να έχουν διαφορετικές σχέσεις με άλλους χαρακτήρες και δεν αισθάνονται πάντα το ίδιο για τους ανθρώπους, ούτε οι άνθρωποι αισθάνονται πάντα το ίδιο γι’ αυτούς».

Στη συνέχεια επιβεβαιώνει ότι: «Από ρομαντικής άποψης, [οι πρωταγωνιστές του Assassin’s Creed: Shadows] θα ελκύουν και θα έλκονται επίσης από διαφορετικούς τύπους ανθρώπων. Μέσα από το ζευγάρι, οι παίκτες θα βιώσουν μια πληθώρα σχέσεων».

Με τη στροφή του franchise σε μια πιο «role-playing» εμπειρία, οι παίκτες θα έχουν πιθανότατα τη δυνατότητα να επιλέξουν διαφορετικά αποτελέσματα για διάφορες καταστάσεις, συμπεριλαμβανομένων αποφάσεων τακτικής, ευκαιριών για τη δημιουργία φιλίας – και ρομαντικών σχέσεων.

Αυτή η δημοσίευση στο blog δεν σημαίνει ότι η Naoe και ο Yasuke θα είναι ΛΟΑΤΚΙ+ στο παιχνίδι κάθε ατόμου στο «Assassin’s Creed: Shadows», αλλά μάλλον ότι οι παίκτες που θέλουν την επιλογή να έχουν σχέση με NPCs του ίδιου φύλου με αυτούς θα μπορούν να το κάνουν.

Το «Assassin’s Creed: Shadows» δεν είναι το πρώτο παιχνίδι της σειράς που επιτρέπει στους παίκτες να επιλέξουν τη σεξουαλικότητα και τις ερωτικές επιθυμίες του χαρακτήρα τους.

Το «Assassin’s Creed: Odyssey», το οποίο διαδραματιζόταν στην Αρχαία Ελλάδα, επέτρεπε στους παίκτες να επιλέξουν είτε τον καπετάνιο Αλέξιο είτε την Κασσάνδρα ως πρωταγωνιστή τους και να έχουν ομόφυλες σχέσεις με τα υπόλοιπα NPCs.

Το «Assassin’s Creed: Syndicate» με βάση το βικτοριανό Λονδίνο εισήγαγε επίσης τον πρώτο τρανς χαρακτήρα του franchise το 2015.

Το νέο παιχνίδι θα είναι διαθέσιμο στις 15 Νοεμβρίου.
Δες και αυτό!