Αγαπημένες coming out σκηνές σε τηλεοπτικές σειρές

248
Ενώ είδαμε κάποια δημόσια coming out διασημοτήτων για το 2023, τώρα ήρθε η στιγμή να κάνουμε μια ανασκόπηση και να θυμηθούμε κάποιες συγκινητικές, όμορφες, αστείες ή και θλιβερές coming out ιστορίες σε τηλεοπτικές σειρές.

Elena – One Day at a Time

Η Elena είναι ένας πρωταγωνιστικός χαρακτήρας του One Day at a Time, μια σειρά που παρουσιάζει την καθημερινότητα μιας οικογένειας μεταναστών από την Κούβα. Η Elena αποφασίζει να κάνει coming out ενώ εξηγεί στη μητέρα της ότι φίλησε για πρώτη φορά ένα αγόρι και δεν της άρεσε. Η μητέρα της αντιδράει με γλυκό τρόπο αν και χρειάζεται λίγο χρόνο για να το αποδεχτεί. Πολύ γλυκιά είναι και η στιγμή που κάνει coming out στη γιαγιά της, η οποία μέσα σε λίγα λεπτά μεταμορφώνεται σε ally. Αργά ή γρήγορα όλη της η οικογένεια την αγκαλιάζει, δίνοντας στον χαρακτήρα μια γλυκιά ιστορία coming out.

Nick – Heartstopper

Η σκηνή όπου ο Nick κάνει coming out ως bi στη μητέρα του μας δείχνει γιατί η εκπροσώπηση έχει σημασία. Σε όλη τη σειρά τονίζεται ότι το να μην έχεις κάνει coming out δεν είναι κακό. Ο Charlie, ως το αγόρι του Nick, του θυμίζει συνέχεια ότι δεν πρέπει να νιώθει πίεση να το κάνει αν δεν νιώθει άνετος. Είναι σημαντικό να προβάλλονται και αυτές οι πλευρές της ζωής των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων, καθώς το coming out δεν είναι πάντα επιθυμητό ή δυνατό. Έτσι, ο Nick κάνει coming out στη μητέρα του στον δικό του χρόνο και μας δίνει μια αξέχαστη τηλεοπτική σκηνή.

Denise – Master Of None

Το Master Of None είναι μια δραματική κωμωδία της οποίας η τρίτη σεζόν αφοσιώνεται αποκλειστικά στη ζωή της 37χρονης Denise. Στο όγδοο επεισόδιο της δεύτερης σεζόν (Thanksgiving), η Denise κάνει coming out στη μητέρα της. Είναι μια πολύ συναισθηματική και ταυτόχρονα ρεαλιστική σκηνή. Το coming out έρχεται σαν σοκ στη μητέρα της, η οποία ανησυχεί ότι το παιδί της έχει επιλέξει να προσθέσει μια ακόμα καταπιεσμένη ταυτότητα δίπλα από το «Μαύρη γυναίκα». Η ύπαρξη της Denise είναι μια δυνατή εκπροσώπηση των κουήρ Μαύρων ατόμων.

Lito – Sense8

Η σειρά μας δείχνει οκτώ διαφορετικούς χαρακτήρες σε διάφορα μέρη του πλανήτη, οι οποίο μπορούν να συνδεθούν τηλεπαθητικά. Ένας από αυτούς είναι ένας Μεξικανός ηθοποιός, ο Lito, ο οποίος είναι σε μια μυστική σχέση με τον Hernando. Όταν κάποιο άτομο διαρρέει ένα sex tape του ζευγαριού, η σεξουαλική του ταυτότητα δημοσιοποιείται χωρίς ο ίδιος να το επιθυμεί. Μετά από αυτό, χάνει αρκετές δουλειές λόγω της ομοφοβίας, αλλά εν τέλει βρίσκει τη δύναμη να μιλήσει δημόσια κατά τη διάρκεια του Pride, ενώ ανταλλάσσει ένα φιλί με τον σύντροφό του.

Rosa – Brooklyn Nine-Nine

Η κωμική σειρά έχει αγαπηθεί από τον περισσότερο κόσμο για τη συμπεριληπτικότητά της και για το μη προβληματικό της χιούμορ. Στην πέμπτη σεζόν, η Rosa Diaz, μία από τους ντεντέκτιβ, δυσκολεύεται να κάνει coming out στους γονείς της αλλά και στους ανθρώπους γύρω της. Αν και όλες οι σκηνές με τα coming out της είναι υπέροχες (ενώ δεν έχουν πάντα happy ending), αυτή στην οποία έκανε coming out στους συναδέλφους της είναι η αγαπημένη μας, ακριβώς επειδή είναι πολύ χαλαρή, χωρίς έντονες αντιδράσεις.