Ο υπουργός Εργασίας της Γαλλίας μίλησε για τον σεξουαλικό του προσανατολισμό

28/03/2023
από
Καθώς οι κινητοποιήσεις στη Γαλλία ενάντια στη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συνεχίζονται, ο υπουργός Εργασίας της χώρας μίλησε στο têtu συζητώντας -μεταξύ άλλων – για τον σεξουαλικό του προσανατολισμό.

Αν και οι τόσο οι αντιδράσεις όσο και η (αναμενόμενη) αντιδημοφιλία του Olivier Dussopt είναι στα ύψη ο ίδιος φαίνεται να εμμένει στην πολιτική του, τονίζοντας παράλληλα ότι η σεξουαλικότητά του δεν είναι «ούτε θέμα ούτε μυστικό».

«Η προσωπική μου ζωή δεν είναι ούτε μυστική ούτε όμως και θέμα συζήτησης. Δεν έχω κρυφτεί ποτέ, αλλά και δεν θεωρώ ότι αποτελώ πρότυπο για κανέναν. Είναι θέμα προσωπικότητας. Για κάποιους είναι πιο εύκολο να εκτεθούν. Προσωπική μου δέσμευση από το 2012 είναι να αφιερώνω όλη μου την ενέργεια για την υπεράσπιση του γάμου για όλους και την υποβοηθούμενη αναπαραγωγή για τα ομόφυλα ζευγάρια. Είμαι επίσης, και προσωπικά, υπέρ της παρένθετης μητρότητας. Αν και γνωρίζω ότι αποτελώ μειοψηφία σε αυτό το θέμα, ακόμα και εντός του προεδρικού κόμματος, αυτό δεν αλλάζει την πεποίθησή μου για το θέμα. Και μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι στις προσβολές που δέχομαι τις τελευταίες εβδομάδες, υπήρξαν πολλά ομοφοβικά σχόλια. Το να είναι κανείς ομοφυλόφιλος δεν είναι ποτέ ουδέτερο, αλλά βέβαια διατηρεί το δικαίωμα να υπερασπίζεται ιδέες και σκοπούς, να είναι στρατευμένος υπέρ ενός σκοπού, να συμμετέχει στη δημόσια συζήτηση χωρίς να αναδεικνύει την προσωπική του ζωή σε στοιχείο της πολιτικής αντιπαράθεσης. Κατά συνέπεια, έχω δικαίωμα να προστατεύω τον σύντροφό μου από την έκθεση της δημόσιας ζωής μου», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Και πρόσθεσε: «Ο σεξουαλικός προσανατολισμός δεν καθορίζει τον πολιτικό προσανατολισμό. Αναφέρομαι σε ορισμένα άρθρα που δημοσιεύτηκαν στα ΜΜΕ μετά τις εκλογές του 2017, σχετικά με την άνοδο της εθνικιστικής ψήφου μεταξύ των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων που εξέφραζαν το φόβο για τον ριζοσπαστικοποιημένο Ισλάμ και την ομοφοβική βία που ασκεί».

 
Δες και αυτό!