Ο Τομ Χανκς λέει ότι δεν θα υποδυόταν σήμερα τον βραβευμένο με Όσκαρ γκέι πρωταγωνιστή στο Philadelphia, καθώς ο κόσμος έχει “ξεπεράσει” τους στρέιτ ηθοποιούς που παίζουν LGBTQ+ χαρακτήρες.

Ο Τομ Χανκς, 65 ετών, υποδύθηκε τον Andrew Beckett στην ταινία του 1994, έναν γκέι δικηγόρο που ζει με HIV και ο οποίος μήνυσε τον εργοδότη του επειδή τον απέλυσε λόγω της ιδιότητάς του.

Ήταν μια πρωτοποριακή ταινία εκείνη την εποχή, καθώς ήταν μια από τις πρώτες ταινίες του Holywood που ασχολήθηκε με τον HIV – και χάρισε στον Hanks το δεύτερο συνεχόμενο βραβείο Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου μετά το Forest Gump.

Αλλά σε συνέντευξή του στο περιοδικό The New York Times, ο Χανκς δήλωσε ότι αν του προσφερόταν ο ρόλος σήμερα θα τον απέρριπτε. Το να παίζει έναν ομοφυλόφιλο άνδρα ως στρέιτ ηθοποιός είναι κάτι που δεν αισθάνεται πλέον άνετα να κάνει.

«Ας ασχοληθούμε με το “Θα μπορούσε ένας στρέιτ άνδρας να κάνει αυτό που έκανα στη Φιλαδέλφεια τώρα;”. Όχι, και δικαίως», δήλωσε.

«Το νόημα της Φιλαδέλφειας ήταν να μη φοβάσαι. Ένας από τους λόγους που ο κόσμος δεν φοβόταν εκείνη την ταινία ήταν ότι έπαιζα έναν γκέι άνδρα».

«Το έχουμε ξεπεράσει αυτό τώρα και δεν νομίζω ότι ο κόσμος θα δεχόταν έναν στρέιτ άντρα να υποδύεται έναν γκέι», είπε.

«Δεν είναι έγκλημα να απαιτούμε περισσότερα από μια ταινία από πλευράς αυθεντικότητας.»

Στο Δημοτικό, όταν η δασκάλα μας έβαλε "Σκέφτομαι και γράφω" να πούμε τι θέλουμε να γίνουμε όταν μεγαλώσουμε, απάντησα: Πρώτα γιατρός και όταν γεράσω περιπτεράς. Από μικρός μου άρεσε η ποικιλία και τη σύνταξη ούτε καν που τη σκεφτόμουνα. Στη συνέχεια ασχολήθηκα ερασιτεχνικά με σχολικές εφημερίδες και όταν πέρασα στο Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ άρχισα να δουλεύω κανονικά στον ειδικό τύπο σχεδόν από το πρώτο έτος. Το Αntivirus το αγαπάω όπως ο Αθηναίος το χωριό του. Ενώ είμαι αναγκασμένος να ζω από την κανονική μου δουλειά, το Antivirus είναι η πραγματική δημοσιογραφία και το ρεπορτάζ που θα ήθελα να κάνω. Από το 2007 υπάρχει αυτή η σχέση αγάπης.