Ο Τομ Χανκς δεν θα έπαιζε σήμερα τον γκέι χαρακτήρα στην ταινία «Φιλαδέλφεια»

0
708
Ο Τομ Χανκς δήλωσε ότι δεν θα μπορούσε να υποδυθεί τον γκέι χαρακτήρα στην ταινία «Φιλαδέλφεια», αν αυτή κυκλοφορούσε σήμερα.

Ο 66χρονος έπαιξε τον Andrew Beckett στο δράμα του 1993, όπου ο χαρακτήρας απολύεται από το δικηγορικό του γραφείο λόγω της σεξουαλικότητας του και του γεγονότος ότι έχει AIDS.

Αν και η ταινία έδωσε στον Χανκς το πρώτο του Όσκαρ και έγινε μια από τις πιο επιτυχημένες ταινίες της χρονιάς, ο ίδιος πιστεύει ότι δεν «θα ήταν αυθεντικό» αν έπαιζε τον ρόλο τώρα.

Μιλώντας στο περιοδικό The New York Times, ο Χανκς αναλογίστηκε τις προηγούμενες ταινίες του σχολιάζοντας το αν θα θεωρούνταν αποδεκτές στη σημερινή κοινωνία.

«Θα μπορούσε σήμερα ένας στρέιτ άντρας να κάνει αυτό που έκανα εγώ στο “Φιλαδέλφεια”; Όχι, και δικαίως», είπε.

Η ταινία, η οποία γίνεται 30χρόνων, θεωρείται ευρέως ως μία από τις πρώτες υπερπαραγωγές του Χόλιγουντ που ασχολείται με την πραγματικότητα της ομοφοβίας και την κρίση του AIDS.

«Το όλο θέμα της ταινίας ήταν μη φοβάσαι», εξήγησε ο Χανκς. «Ένας από τους λόγους για τους οποίους οι άνθρωποι δεν φοβήθηκαν αυτή την ταινία είναι ότι έπαιζα έναν γκέι χαρακτήρα. Είμαστε πέρα από αυτό τώρα και δεν νομίζω ότι ο κόσμος θα αποδεχόταν την αυθεντικότητα ενός στρέιτ άντρα που υποδύεται έναν γκέι».

Ο Χανκς υποστήριξε ότι στη σημερινή εποχή, το κοινό θέλει να δει τα κινηματογραφικά στούντιο να παίζουν ρόλους με πιο αυθεντικό τρόπο.

«Δεν είναι έγκλημα, ότι δηλαδή κάποιος θα απαιτούσε η ταινία να είναι πιο κοντά στη σύγχρονη σφαίρα της αυθεντικότητας», πρόσθεσε.