Ο Tim Cook χαρίζει όλη του την περιουσία σε φιλανθρωπίες

29/03/2015

Apple-New-iPad-Media-Event-Tim-CookΟ Tim Cook, διευθύνων σύμβουλος της Apple δήλωσε στο περιοδικό Fortune ότι θα χαρίσει όλη του την περιουσία σε φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Η περιουσία αυτή υπολογίζεται σε 120 εκ. δολάρια σε μετοχές της Αpple αλλά και σε δεσμευμένες μετοχές της εταιρίας, αξίας 665 εκ. δολαρίων. Το ποσό αυτό των $785 εκ. θα δωριστεί αφού ο Tim Cook εξασφαλίσει την εκπαίδευση του ανιψιού του, όπως δήλωσε στο Fortune. O Cook είπε πως έχει ήδη αρχίσει σιωπηλά τις δωρεές, αλλά σκοπεύει να αναλάβει πιο συστηματική φιλανθρωπική δράση στο μέλλον.

Η δουλειά του CEO περιλαμβάνει πάντα το να είναι η εικόνα μιας εταιρίας προς τα έξω, γράφει το Fortune, αλλά ο Tim Cook εκφράζεται ανοιχτά για θέματα όπως τα ανθρώπινα δικαιώματα, η μετανάστευση ή η μετάδοση του ιού του Aids. Ο Cook πιστεύει ότι όταν κάποιος ηγείται πρέπει να ταράζει τα νερά και να προσπαθεί να προκαλέσει αλλαγές.

Προσθέτει άλλωστε ότι «οι άνθρωποι της Apple πάντα έδιναν σημασία σε τέτοια θέματα, ακόμα κι αν αυτό δεν το εξέφραζαν στη δημοσιότητα.» Το να αλλάξει τον κόσμο ήταν πάντα ψηλότερα στην ατζέντα της Apple από το να κερδίζει χρήματα, συμπλήρωσε. Ο Tim Cook προκάλεσε αίσθηση τον περασμένο Οκτώβριο όταν μίλησε ανοιχτά για την ομοφυλοφιλία του. Είναι ο πρώτος ανοικτά ομοφυλόφιλος διευθύνων σύμβουλος στον κατάλογο των 500 CEOs του περιοδικού Fortune.

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!
Δες και αυτό!