Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο Athens Pride 2024

14/06/2024
από
Με το σύνθημα «Καλύτερη Ζωή Τώρα, Ισότιμα και Περήφανα Παντού» ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, η Νεολαία, το Τμήμα Δικαιωμάτων και η Ομάδα ΛΟΑΤΚΙ+ του κόμματος, συμμετέχουν στο Athens Pride 2024.

«Συνεχίζουμε τον αγώνα για ισότητα χωρίς εξαιρέσεις, βρισκόμαστε πάντα μπροστά στον αγώνα για μια δίκαιη κοινωνία χωρίς διακρίσεις!», γράφει σε Δελτίο Τύπου ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ενώ καλεί τον κόσμο να επισκεφτεί το περίπτερο του κόμματος, το οποίο θα βρίσκεται στην πλατεία Συντάγματος την ημέρα της κορύφωσης του Athens Pride.

Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου:

Με το σύνθημα «Καλύτερη Ζωή Τώρα, Ισότιμα και Περήφανα Παντού» ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, η Νεολαία, το Τμήμα Δικαιωμάτων και η Ομάδα ΛΟΑΤΚΙ+ του κόμματος, συμμετέχουν στη μεγάλη γιορτή του Athens Pride 2024, που θα κορυφωθεί το Σάββατο 15 Ιουνίου στην Πλατεία Συντάγματος.

Καλούμε όλο τον κόσμο, όλων των φύλων, των προσανατολισμών και των ηλικιών, να έρθει στο περίπτερό μας, στην πλατεία Συντάγματος, για να συζητήσουμε και να δούμε ποιες μπορούν να είναι οι περαιτέρω διεκδικήσεις του ΛΟΑΤΚΙ+ κινήματος μετά την ψήφιση της Ισότητας στον Γάμο από τη μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων βουλευτών.

Να συζητήσουμε για το μέλλον της Ευρώπης, όπου οι δυνάμεις του σκοταδισμού φαίνεται να κερδίζουν έδαφος. Να αντιταχθούμε στις εσωτερικές δυνάμεις της ακροδεξιάς, που έχουν αρχίσει να παρασέρνουν όλο και περισσότερο κόσμο, σε έναν δρόμο όπου το παρελθόν μας έχει δείξει ότι μπορεί να φέρει μόνο δυστυχία.

Να επαναπροσδιορίσουμε τις προτεραιότητές μας και τις συμμαχίες μας στο επίπεδο των κινημάτων, στο πεδίο της εργασίας, της υγείας, της εκπαίδευσης, του πολιτισμού, των μεταναστών και των προσφύγων κ.α.

Να ενώσουμε τις φωνές μας με το κεντρικό σύνθημα του φετινού Athens Pride: «Ένας Νόμος Δεν Αρκεί». Στόχος μας είναι η αναθεώρηση του εμβληματικού νόμου για τη Νομική Αναγνώριση της Ταυτότητας Φύλου σύμφωνα και με διεθνείς καλές πρακτικές. Στόχος είναι να μπορούν όλα τα ζευγάρια να τεκνοθετήσουν, με όποιον τρόπο επιλέξουν. Στόχος είναι ο τερματισμός όλων των διακρίσεων που βιώνουν τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα σε τομείς όπως Υγεία, Εργασία, Εκπαίδευση, Κοινωνική Πρόνοια, Τοπική Αυτοδιοίκηση κ.ο.κ., μέσω μιας συνολικής μεταρρύθμισης και εθνικής στρατηγικής.

Συνεχίζουμε τον αγώνα για ισότητα χωρίς εξαιρέσεις, βρισκόμαστε πάντα μπροστά στον αγώνα για μια δίκαιη κοινωνία χωρίς διακρίσεις!

Από τις 11.00 θα βρισκόμαστε στο περίπτερο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην Πλατεία Συντάγματος. Συμμετέχουμε δυναμικά στην παρέλαση υπερηφάνειας που ξεκινά στις 7 μ.μ. και γεμίζουμε με χρώμα και φωνή τους δρόμους της Αθήνας. Ανανεώνουμε, φυσικά, το «ραντεβού» στο Europride της Θεσσαλονίκης, στις 29 Ιουνίου.​
Δες και αυτό!