Στέφανος Κασσελάκης: «Να κερδίσει η ελπίδα ενός συμπεριληπτικού κόσμου»

20/06/2024
από
Μετά την παρέμβαση του Αρείου Πάγου για τις ομοφοβικές δηλώσεις του Αλέξη Κούγια, ο Στέφανος Κασσελάκης τονίζει ότι «ήρθε η ώρα αυτός που συνδέει τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα με τη λέξη “χούντα” να πάρει την απάντησή του».

Με μια ανάρτηση στο X, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σχολίασε τις τελευταίες εξελίξεις μετά την παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου για την ομοφοβική επίθεση που εξαπέλυσε ο ποινικολόγος εναντίον του.

Συγκεκριμένα, ο Στέφανος Κασσελάκης καλεί τους «προοδευτικούς δικηγόρους που θέλουν εναντίον του κ. Κούγια» να του στείλουν μήνυμα, ενώ επισημαίνει ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εξετάζουν την αυστηροποίηση «του πλαισίου περί ρατσιστικού λόγου».

Ακολουθεί η ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη:

«Απέναντι στην Ακροδεξιά ρητορική μίσους, δε γίνεται οι προοδευτικοί πολίτες να μένουν απαθείς.

Ευχαριστώ όσους δημοκρατικούς πολίτες βρέθηκαν από χθες όχι στο πλευρό μου, αλλά στη σωστή πλευρά της Ιστορίας καταδικάζοντας τον Μεσαίωνα.

Ήρθε η ώρα ο Μεσαίωνας που εκφράζουν οι Κούγιες αυτού του τόπου να καταδικαστεί και από την ελληνική δικαιοσύνη. Ήρθε η ώρα αυτός που συνδέει την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα με τη λέξη «χούντα» να πάρει την απάντησή του. Δεν είναι ένα προσωπικό στοίχημα. Είναι ανάγκη της κοινωνίας να κερδίσει η ελπίδα ενός συμπεριληπτικού κόσμου απέναντι στη μισαλλοδοξία.

Καλώ τους προοδευτικούς δικηγόρους που θέλουν να κινηθούν εναντίον του κ. Κούγια ποινικά και αστικά, να στείλουν μήνυμα στους προσωπικούς μου λογαριασμούς ή στο [email protected] και ΜΑΖΙ να πάμε στη δικαιοσύνη, για να νικήσουμε το μίσος.

Όποια αποζημίωση κερδίσουμε, θα τη δωρίσω σε ξενώνες κακοποιημένων γυναικών – μιας και ο “ανδρισμός” του κακοποιητή προκάλεσε αυτήν την υπόθεση.

ΥΓ: Οι βουλευτές μας επεξεργάζονται τροπολογία για την αυστηροποίηση του πλαισίου περί ρατσιστικού λόγου».
Δες και αυτό!