Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις ομοφοβικές δηλώσεις του Αχιλλέα Μπέου

09/10/2023
από
ΣΥΡΙΖΑ
Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εξέδωσε ανακοίνωση για τις ομοφοβικές δηλώσεις του Αχιλλέα Μπέου εναντίον του προέδρου του κόμματος, Στέφανου Κασσελάκη. Καλεί τώρα, μετά την παρέμβαση της Δικαιοσύνης, τον πρωθυπουργό να τοποθετηθεί ξεκάθαρα.

Οι δηλώσεις του Δημάρχου Βόλου έχουν προκαλέσει ένα κύμα αντιδράσεων, με τον ΣΥΡΙΖΑ τώρα να ζητάει και την απάντηση της κυβέρνησης. Μέχρι στιγμής ούτε ο κ. Μητσοτάκης ούτε το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας έχουν τοποθετηθεί δημόσια.

Η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία:

«Μετά το χθεσινό ομοφοβικό, ρατσιστικό παραλήρημα του Αχιλλέα Μπέου εναντίον του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, που μεταδόθηκε ζωντανά σε όλη την Ελλάδα, ο Στέφανος Κασσελάκης κάλεσε, ήδη από χθες το βράδυ, τη Δικαιοσύνη να παρέμβει.

Σήμερα ο διευθυντής του Γραφείου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επικοινώνησε με την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και έλαβε την ενημέρωση ότι έχουν κινηθεί όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες, σχετικά με αδικήματα που εμπίπτουν στον αντιρατσιστικό νόμο.

Παρακολουθούμε με ενδιαφέρον την αφωνία της κυβέρνησης και προσωπικά του κ. Μητσοτάκη απέναντι στην πρωτοφανή ομοφοβική επίθεση που δέχθηκε ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Ίσως βέβαια η σιωπή αυτή εξηγείται από την έντονη παρουσία εν ενεργεία υπουργών από το στενό περιβάλλον του κ. Μητσοτάκη, όπως του κ. Τριαντόπουλου, στις προεκλογικές δραστηριότητες του κ. Μπέου, του υποψηφίου που κατά τα άλλα “δεν στηρίζουν”.

Αναμένουμε από τον κ. Μητσοτάκη μια ξεκάθαρη τοποθέτηση. Η εκπρόσωπος του κόμματος, Δώρα Αυγέρη, κάλεσε την κυβέρνηση να καταδικάσει τις αθλιότητες Μπέου. Ελπίζουμε η “λάσπη” του Βόλου να μην φτάνει μέχρι το Μέγαρο Μαξίμου».
Δες και αυτό!