Ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου προς τον πρόεδρο της Πολωνίας: “Δε θα ξεχάσω τα σχόλια σου για τη ΛΟΑΤ+ κοινότητα”

10/07/2020
από

Ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου κατέκρινε τη ρητορική μίσους του προέδρου της Πολωνίας με στόχο στη ΛΟΑΤ+ κοινότητα, πριν από τις εκλογές της Κυριακής.

Ο Πρόεδρος της Πολωνίας Andrzej Duda, ένας συντηρητικός εθνικιστής, πρόσφατα χαρακτήρισε τα ΛΟΑΤ+ δικαιώματα ως «μια ιδεολογία πιο επικίνδυνη από τον κομμουνισμό», ενώ τη Δευτέρα πρότεινε επίσημα μια συνταγματική τροποποίηση για να απαγορεύσει στα ζευγάρια του ίδιου φύλου τη δυνατότητα παιδοθεσίας.

Ο Πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, Xavier Bettel, παντρεύτηκε τον σύντροφό του το 2015, ένα χρόνο μετά την έγκριση του νόμου στη χώρα του που αναγνώρισε τον γάμο μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών.

“Προφανώς κάποιος λέει μερικές φορές πράγματα που δεν πρέπει να πει κατά τη διάρκεια προεκλογικών εκστρατειών”, σχολίασε ο Bettel σε συνέντευξή του στο γερμανικό Der Spiegel. “Δεν πρόκειται να ξεχάσω αυτά τα πράγματα.”

“Έμεινα έκπληκτος με όλα αυτά που είπε ο κ. Duda”, πρόσθεσε. “Τον γνώρισα αρκετές φορές, με κάλεσε ακόμη και στην Πολωνία μαζί με τον άντρα μου.”

Ο Duda αντιμετωπίζει μια σκληρή πρόκληση από τον φιλελεύθερο δήμαρχο της Βαρσοβίας Ραφάλ Τρζασκόφσκι, καθώς επιδιώκει μια δεύτερη πενταετή θητεία. Ο πρώτος γύρος στα τέλη Ιουνίου απέκλεισε εννέα άλλους υποψηφίους, αφήνοντας τους δύο αντιπάλους \να αγωνίζονται την εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής.
Δες και αυτό!