Ο πρωταγωνιστής του Milky Way μιλάει για την ομοφοβία που έχει βιώσει

02/11/2023
από
Ο Κωνσταντίνος Γεωργόπουλος πρωταγωνιστεί στην πολυαναμενόμενη σειρά του Βασίλη Κεκάτου, Milky Way, που κάνει πρεμιέρα στο Mega απόψε στις 23:10. Καλεσμένος στην εκπομπή Mega Καλημέρα, μίλησε για τη σεξουαλική του ταυτότητα, την ομοφοβία, και τα κοινά στοιχεία που έχει με τον χαρακτήρα του στη σειρά.

Αρχικά, πριν προχωρήσουμε στις δηλώσεις του ηθοποιού, αξίζει να αναφέρουμε την προβληματική διάσταση μιας αρχικής τοποθέτησης της Ελεονόρας Μελέτη: «Έχεις μιλήσει ελεύθερα για την προσωπική σου ζωή και τις επιλογές που έχεις κάνει στο ερωτικό κομμάτι».

Η δημοσιογράφος μιλάει για ερωτικές επιλογές, δημιουργώντας έτσι την εντύπωση ότι αντιλαμβάνεται τη σεξουαλική ταυτότητα ως μια προσωπική επιλογή ενός ατόμου, ένα συχνό κακοποιητικό αφήγημα.

Συνεχίζοντας, ο ηθοποιός αναφέρθηκε στην οικογένειά του και στους γονείς του. Συγκεκριμένα είπε: «Οι γονείς μου δεν ήταν τόσο υποστηρικτικοί να σου πω την αλήθεια. Όταν δεν υπάρχει τόσο αποδοχή από την οικογένεια, αποφασίζεις να πας παρακάτω στη ζωή σου και να βρεις ανθρώπους που να μπορούν να σε υποστηρίξουν για να εκφράσεις αυτά που νιώθεις».

Για το αν τον πλήγωσε η στάση τους απάντησε: «Όχι τόσο η αλήθεια είναι. Μεγαλώνοντας κατάλαβα ότι οι άνθρωποι έχουν τα καλά τους και τα κακά τους, και κάποια πράγματα δεν μπορούν να τα καταλάβουν».

Στη συνέχεια, μίλησε για την ομοφοβία που έχει δεχθεί, καθώς και το πόσες φορές έχει νιώσει την ανάγκη να «αλλάξει» για να ταιριάζει.

«Ως γκέι αγόρι με εμφανή θηλυπρέπεια -από μικρός ήμουν αρκετά θηλυπρεπής και δεν το έκρυβα- υπήρχε μεγάλο θέμα γιατί θα έπρεπε να αλλάξω τον τρόπο που περπατάω, που μιλάω, έπρεπε να “συμμορφωθώ”, να υπάρχω με έναν τρόπο που ήταν αρεστός σε κάποιους.

«Μου έχει δημιουργήσει πολλά εμπόδια αυτό. Το μεγαλύτερο θέμα είναι όταν αισθάνεσαι ότι έχεις κάνει κάτι λάθος, κι εσύ δεν καταλαβαίνεις γιατί είναι λάθος. Όταν κάτι σου βγαίνει από μέσα σου φυσικά και κάποιος σου λέει είναι λάθος πρέπει να το αλλάξεις. Κι όταν είσαι σε μικρή ηλικία δεν καταλαβαίνεις γιατί αυτό είναι λάθος.

«Όταν ήμουν μικρός θεωρούσα ότι μάλλον είμαι χαλασμένος, ότι κάτι πάει λάθος με μένα», ανέφερε.

«Στην Ελλάδα υπάρχει αυτό που λέμε, εγώ μπορώ να σε δεχτώ αλλά μην προκαλείς, να μην φαίνεται πολύ. Αυτό κρύβει ομοφοβία μέσα», πρόσθεσε ο Κωνσταντίνος Γεωργόπουλος.

Ο ηθοποιός αποκάλυψε επίσης τα κοινά στοιχεία που έχει με τον χαρακτήρα του στο Milky Way.

«Έχω πάρα πολλά κοινά με τον Τζο, έχουμε κοινή πορεία. Πολλά από αυτά που κλήθηκε να αντιμετωπίσει, τα αντιμετώπισα και εγώ. Οπότε είναι ένας ρόλος που τον κατάλαβα με την καρδιά.

«Ο Τζο είναι αυτός που θα ήθελα να ήμουν στα 17, ή αυτός που θα ερωτευόμουν στα 17. Αν υπήρχε ένα τέτοιο παιδί στο σχολείο, θα το θαύμαζα», είπε.

Μπορείτε να δείτε όλη τη συνέντευξη εδώ.
Δες και αυτό!