Ο Κωνσταντίνος Γεωργόπουλος για την ομοφοβία που βιώνει

19/12/2023
από
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή «Στούντιο 4» της ΕΡΤ, ο Κωνσταντίνος Γεωργόπουλος μίλησε για τα ομοφοβικά περιστατικά που έχει βιώσει, αλλά και για τον ρόλο του στο Milky Way.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης γύρω από την ομοφοβία και τη σεξουαλική ταυτότητα, ο ηθοποιός είπε:

«Κάποια στιγμή περπατούσα στην Πατησίων και φορούσα ένα πολύ ψηλόμεσο σορτσάκι με ρίγες, αυτό το κλασσικό το 70’s που φορούσαν οι πατεράδες μας ίσως. Σταμάτησε ένα αυτοκίνητο την κυκλοφορία, για να ανοίξει το παράθυρο και να αρχίσει να με βρίζει πολύ έντονα. Ήμουν μόνος μου.

«Η βία έρχεται από παντού, ανεξέλεγκτα και σε ανύποπτο χρόνο. Εκεί που δεν το περιμένεις».

Μάλιστα, όπως είπε, ένα παρόμοιο περιστατικό του συνέβη κατά την είσοδό του στο στούντιο της ΕΡΤ, όπου ήρθε αντιμέτωπος με την αστυνομική βία.

«Τώρα, πριν μπω στο στούντιο, περπάταγα στον δρόμο -έξω από το στούντιο έχετε μια κλούβα με αστυνομικούς ΜΑΤ- και καθώς προχωρούσα σαφώς και έκαναν φωνές, κοροϊδίες.

«Οι ένστολοι θέλουν να αποδείξουν την αρρενωπότητά τους. Και ένα σχόλιο για την αστυνομική βία: έχει παραγίνει», πρόσθεσε.

Συνεχίζοντας, εξήγησε ότι συνηθίζει να απαντάει στα σχόλια τα οποία δέχεται, αλλά όπως είπε, «δεν θέλει να χαλάει τη μέρα του».

Για τη συμμετοχή του στη σειρά του Mega Milky Way, είπε ότι ο κόσμος «ενοχλείται με πάρα πολλά πράγματα όχι μόνο με τον συγκεκριμένο ρόλο».

«Ενοχλούνται να βλέπουν κάτι διαφορετικό από ό,τι έχουν συνηθίσει. Αρνούνται να δεχθούν ότι καθόμαστε στο λεωφορείο δίπλα σε τέτοια άτομα, πάμε σουπερμάρκετ με τέτοια άτομα. Αυτό που τους εξαγρίωσε στον ρόλο μου είναι ότι δεν υπάρχει μία ενοχή για τη σεξουαλικότητά του. Είναι στην εφηβεία, είναι σεξουαλικός, φλερτάρει, κάνει σεξ. Ό,τι χαίρεται πολύ με το σώμα του και ίσως αυτό κάπου να τους προκαλεί», συμπλήρωσε.
Δες και αυτό!