Ο Μαρινάκης «θυμάται» την ισότητα στον γάμο, ο Βορίδης δε την βλέπει στον νομοθετικό προγραμματισμό

29/12/2023
από
Ο Μάκης Βορίδης έδωσε συνέντευξη στον ραδιοσταθμό Real FM και μίλησε για τις μεταρρυθμίσεις και τους νόμους που θα φέρει η κυβέρνηση τη νέα χρονιά.

Μιλώντας, ωστόσο, για το νομοσχέδιο σχετικά με την ισότητα στον γάμο που έχει ανακοινώσει ο πρωθυπουργός, ανέφερε:

«Αυτή τη στιγμή που μιλάμε, στον νομοθετικό προγραμματισμό που εγώ γνωρίζω, δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Βεβαίως, αυτό είναι στη διακριτική ευχέρεια και τον απόλυτο χειρισμό του Πρωθυπουργού. Ξέρω ότι συζητείται στον δημόσιο διάλογο, το έχει κρατήσει ο Πρωθυπουργός για να δει ποια είναι η χρονική στιγμή, κάτω από ποιες προϋποθέσεις, το ακριβές περιεχόμενο, τα διαδικαστικά κομμάτια, προκειμένου να εκδηλωθεί η συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία. Εγώ δεν έχω να προσθέσω κάτι, είναι κάτι το οποίο χειρίζεται προσωπικά ο Πρωθυπουργός», σημείωσε ο χαρακτηριστικά.

Από την άλλη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης,  μιλώντας την Τετάρτη στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, προσπάθησε να απαντήσει στην Ιερά Σύνοδο και στους ιεράρχες που αντιδρούν στο ενδεχόμενο να υπάρξει νομοθεσία που θα επιτρέπει τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών, και πολύ περισσότερο στην τεκνοθεσία, χωρίς πάντως να δίνει κάποια σαφή πληροφορία. Απέφυγε πάντως να πει οτιδήποτε για τις αντιδράσεις υπουργών (π.χ. Μάκης Βορίδης) και βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, που έχουν ταχθεί αναφανδόν εναντίον της όποιας ρύθμισης, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θα την ψηφίσουν.

Όσον αφορά τις αντιδράσεις της Εκκλησίας ο Παύλος Μαρινάκης είπε ότι «προφανώς ακούμε με πολύ μεγάλο σεβασμό τις απόψεις όλων και τις απόψεις της Εκκλησίας, πάντα τη συντριπτική πλειοψηφία των απόψεων που βρίσκονται σε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο. Γιατί νομίζω, η Εκκλησία, η θρησκεία μας, όσα πιστεύουμε έχουν πρώτα διδάξει την αγάπη, το “αγαπάτε αλλήλους”. Κυρίως σε αυτό το πνεύμα πρέπει να κινούμαστε όλοι. Χωρίς να είμαι εγώ αυτός που θα κάνει υποδείξεις στον οποιοδήποτε». Και αφού επανέλαβε «όλο τον σεβασμό» του στην Εκκλησία, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι «υπάρχει η Νομοθετική, η Εκτελεστική και η Δικαστική εξουσία στη χώρα με διακριτούς ρόλους. Και με βάση το πρόγραμμά της η Εκτελεστική εξουσία -εν προκειμένω ο Πρωθυπουργός έχει εξαγγείλει μια συγκεκριμένη νομοθέτηση μέσα στην τετραετία- προχωράμε για το συμφέρον της κοινωνίας». 

Πριν από λίγες μέρες, πάντως, οι πληροφορίες που μετέδωσε η εκπομπή Live News, σημείωσαν ότι κυβέρνηση θα φέρει τον νόμο στα θερινά τμήματα της Βουλής μετά τις ευρωεκλογές.
Δες και αυτό!