Ο Μάκης Βορίδης δήλωσε ότι δεν θα ψηφίσει την ισότητα στον γάμο

06/10/2023
από
Ο Υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης, δήλωσε ότι δεν θα ψηφίσει νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο, καθώς και ότι στην παρούσα φάση η συζήτηση έχει μόνο θεωρητικό χαρακτήρα.

Σε συνέντευξη του στο Action24 στην εκπομπή «Η Επόμενη Μέρα», ο υπουργός κλήθηκε να τοποθετηθεί στο ζήτημα της ισότητας στον γάμο. Η απάντηση του ήταν απόλυτα αρνητική, καθώς δήλωσε ότι ο ίδιος είναι αντίθετος.

Συγκεκριμένα είπε: «Εγώ έχω πει την άποψη μου, είμαι αντίθετος. Από κει και πέρα αυτό είναι ένα ζήτημα του Πρωθυπουργού. Εγώ έχω πει ότι δεν θα το ψηφίσω».

Στη συνέχεια ισχυρίστηκε ότι το ζήτημα αυτό είναι προς το παρόν «θεωρητικό και ακαδημαϊκό» και δεν είναι σε θέση να μιλήσει εκείνος για αυτό με λεπτομέρειες.

«Είναι ζήτημα του Πρωθυπουργού να αποφασίσει το εάν και πότε. Θεωρώ ότι από την στιγμή που δεν ανοίγει από την Κυβέρνηση αυτό το θέμα και δεν το ανοίγει ο Πρωθυπουργός αυτό το θέμα, η συζήτηση έχει στην παρούσα φάση ακαδημαϊκό και θεωρητικό χαρακτήρα. Να γίνει σε θεωρητικό κι ακαδημαϊκό επίπεδο αλλά εγώ δεν είμαι κομμάτι της ακαδημίας αν θέλετε, για να κάνω αυτήν την συζήτηση. Ας συζητηθεί σε επίπεδο “δημοσιολογούντων”. Επί του παρόντος, η Κυβέρνηση, δεν φέρνει τέτοιου είδους πρωτοβουλία».

Από την προεκλογική περίοδο γίνονται διάφορες δηλώσεις σχετικά με την εισαγωγή του σχετικού νομοσχεδίου. Ωστόσο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι σαφές ότι έχει δεσμευτεί να το φέρει κατά τη διάρκεια της τετραετίας.

Για να διαβάσετε την πορεία της συζήτησης γύρω από το νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο, πατήστε εδώ.
Δες και αυτό!