Αδιάφορο φαίνεται να αφήνει τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών (ΔΣΑ) το ότι ο Αλέξης Κούγιας, (ένας μέλος του) έδωσε στη δημοσιότητα προσωπικές φωτογραφίες των ατόμων που έχουν βιαστεί από τον Δημήτρη Λιγνάδη.

Αντ΄αυτού, αποφάσισε να δημοσιεύσει ένα ψήφισμά του και να μας κουνήσει το δάκτυλο, εκπαιδεύοντάς μας γύρω από τον “ποινικό λαϊκισμό”.

“Το κοινό περί δικαίου αίσθημα, όπως γίνεται υποκειμενικά αντιληπτό, δεν μπορεί να προδικάζει το αποτέλεσμα της δικαστικής κρίσης, πέραν της κείμενης νομιμότητας, ούτε δικαιολογείται να υποκινεί φαινόμενα ποινικού λαϊκισμού, όπως, δυστυχώς, έχουμε διαπιστώσει, κατ’ επανάληψη, από τις σχετικές κυβερνητικές νομοθετικές πρωτοβουλίες.”

Ο ΔΣΑ δεν προβληματίστηκε όταν ένας μέλος του (Κούγιας) ανάγκαζε τους μάρτυρες να αναπαραστήσουν τις σκηνές βιασμούς τους, ούτε όταν χρησιμοποιούσε ακραία ομοφοβικά επιχειρήματα για να επιτεθεί στους μηνυτές του πελάτη του. Αυτά φαίνεται πως ανήκουν στο δικηγορικό know – how και δεν εμπίπτουν στον “ποινικό λαϊκισμό” (στη ποινική ομοφοβία σίγουρα).

Προσωπικά, καμία εντύπωση δεν μου προκαλεί η στάση του ΔΣΑ, ο οποίος αρνείται πεισματικά να δείξει την παραμικρή του υποστήριξή του στα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα, παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειες κάποιων μελών του.

“Ωστόσο έως σήμερα ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών δεν έχει συμμετάσχει με οποιοδήποτε τρόπο σε αυτή την εκδήλωση ούτε έχει τοποθετηθεί δημόσια σε σχέση με τα ζητήματα των δικαιωμάτων της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας…”,  – από ψήφισμα που είχε αρχικά υποβληθεί από τους συμβούλους Θανάση Καμπαγιάννη, Παναγιώτη Κορδώνη και Βασίλη Παπαστεργίου, με αφορμή το Athens Pride τον Σεπτέμβριο του 2020.

Χθες, πάντως, το enikos.gr έγραψε πως ο Αλέξης Κούγιας κλήθηκε από το πειθαρχικό του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών για να δώσει εξηγήσεις. Κάτι που ακόμη δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο vth@avmag.gr. Cu!