Ο Ιγκόρ Μπενεβενούτο έγινε ο πρώτος ανοιχτά γκέι διαιτητής της FIFA

283
Ο 41χρονος Βραζιλιάνος διαιτητής, Ιγκόρ Μπενεβενούτο, έγινε ο πρώτος ρέφερι της FIFA που μίλησε δημοσίως για τον σεξουαλικό του προσανατολισμό.

Ο 41χρονος Βραζιλιάνος ρέφερι μίλησε στο “Nos Armarios dos Vestiários”, μία σειρά podcast που πραγματεύεται την ομοφοβία και τον σεξισμό στο βραζιλιάνικο ποδόσφαιρο.

“Το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα που μεγαλώνοντας άρχισα να μισώ βαθύτατα. Δεν άντεχα το περιβάλλον, τη ματαιοδοξία και την προκατάληψη κρυμμένη πίσω από ένα αστείο. Ήταν για τους “άντρες” και εγώ ήξερα από μικρή ηλικία ότι ήμουν γκέι. Εκεί δεν ήταν πιο ιδανικό μέρος για να κρύψω τη σεξουαλικότητά μου. Έτσι πήρα το μόνο δυνατό μονοπάτι κι έγινα διαιτητής.

Είμαι 41 χρονών, τα 23 από αυτά είναι αφιερωμένα στη διαιτησία. Μέχρι σήμερα, δεν ήμουν ποτέ πραγματικά εγώ. Οι γκέι συχνά δεν είναι ο εαυτός τους. Περιορίζοντας τις συμπεριφορές μας για να μην απογοητεύσουμε τις προσδοκίες του στρέιτ κόσμου.

Έχω περάσει τη ζωή μου θυσιάζοντας αυτό που είμαι για να προστατευτώ από τη σωματική και συναισθηματική βία. Και κατέληξα σε έναν από τους πιο εχθρικούς χώρους για έναν ομοφυλόφιλο. Εξαιτίας αυτής της γνώσης μισούσα το ποδόσφαιρο”, είπε μεταξύ άλλων ο Μπενεβενούτο.

πληροφορίες από sport24.gr