Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επαίνεσε τη νεολαία του κόμματός του, για το γεγονός ότι δεν είναι ΛΟΑΤ+, υποτιμώντας τα κουήρ νεαρά άτομα και χαρακτηρίζοντάς τα ως «βανδαλιστές».

Ο Ερντογάν έκανε τα σχόλια αυτά κατά τη διάρκεια διαδικτυακής ομιλίας σε μέλη του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) τη Δευτέρα (1 Φεβρουαρίου), σύμφωνα με τον Duvar.

Μιλώντας στη νεολαία του κόμματός του ο Ερντογάν είπε: «Θα μεταφέρουμε τη νεολαία μας στο μέλλον, όχι ως ΛΟΑΤ+ νεολαία, αλλά σαν τη νεολαία από το ένδοξο παρελθόν αυτής της χώρας».

Συνέχισε: «Δεν είστε τα ΛΟΑΤ νεαρά άτομα. Δεν είστε η νεολαία που προβαίνει σε βανδαλισμούς, αλλά είστε εκείνη που επιδιορθώνει αυτές τις βανδαλισμένες καρδιές.»

Στη συνέχεια ισχυρίστηκε ότι «σέβεται» όλες τις απόψεις και τις ταυτότητες, εφόσον δε συνδέονται με την «τρομοκρατία, την ανηθικότητα, τη διαστροφή και τη βία».

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πιστεύει ότι οι ΛΟΑΤ+ άνθρωποι «δηλητηριάζουν» τη νεολαία

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ερντογάν έχει μιλήσει εναντίον της κοινότητας των ΛΟΑΤ+ ατόμων, ο Τούρκος πρόεδρος έχει μακρά ιστορία να κάνει επιθετικά σχόλια σχετικά με τα κουήρ άτομα.

Τον Ιούλιο του 2020, κατηγόρησε τα ΛΟΑΤ+ άτομα στην Τουρκία ότι «επιτίθενται ξανά στις εθνικές και πνευματικές μας αξίες» και είπε ότι οι κουήρ άνθρωποι προσπαθούν να «δηλητηριάσουν τη νεολαία» σε όλη την ιστορία τους.

«Καλώ όλα τα μέλη του έθνους μου να είναι προσεκτικά και να υιοθετήσουν στάση εναντίον εκείνων που επιδεικνύουν κάθε είδους αίρεση, που ο Κύριος μας απαγόρευσε, και εκείνων που τα υποστηρίζουν», είπε ο Ερντογάν εκείνη την εποχή.

Προέτρεψε τους πολίτες να «βγουν ανοιχτά εναντίον εκείνων που εμφανίζουν κάθε είδους διαστροφή που απαγορεύεται από τον Θεό».

Έβαλε, επίσης, στόχους σε όποια/όποιον είναι κουήρ σύμμαχος. Είπε ότι όσες/οι υποστηρίζουν «τέτοια περιθωριακά κινήματα αντίθετα με την πίστη και τον πολιτισμό μας είναι συνεργάτιδες/τες στην ίδια αίρεση στα μάτια μας».

«Δε θα σας αφήσουμε να καταπατήσετε την ανθρώπινη αξιοπρέπεια», έγραψε. «Θα προστατεύσουμε τη φύση και την ψυχική υγεία των παιδιών μας».

Τα τελευταία σχόλια του Ερντογάν έρχονται λίγες μόνο μέρες μετά τη σύλληψη τεσσάρων φοιτητών και τον αποκάλεσε «αποκλίνοντες» ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας για ένα έργο τέχνης που φέρεται να απεικονίζει ουράνια τόξα δίπλα στην Κάαμπα, ένα ιερό κτίριο στο κέντρο του τζαμιού Masjid al-Haram στη Μέκκα, Σαουδική Αραβία.

Η διαμάχη ξέσπασε, όταν ο Ερντογάν διόρισε έναν πιστό του κόμματος σε ανώτερη θέση στο Πανεπιστήμιο Boğaziçi στην Κωνσταντινούπολη.

Τέλος, αν μην ξεχνάμε ότι τον Απρίλιο του 2020 ο Ερντογάν σε διάγγελμά του στήριξε τον ιμάμη επικεφαλής των θρησκευτικών υποθέσεων της Τουρκίας, Αλί Ερμπάς, ότι “τον κορονοϊό τον προκάλεσαν οι ομοφυλόφιλοι, όπως επίσης έχουν προκαλέσει κατά το παρελθόν τον HIV, άλλες ασθένειες, αλλά και τη διαφθορά.”