Ο Eρντογάν επιτίθεται για μια ακόμη φορά στη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα της χώρας του

08/07/2020
από

Τις πρόσφατες ομοφοβικές δηλώσεις του επικεφαλής της Τούρκικης Ερυθράς Ημισελήνου, Kερέμ Κινίκ, υποστήριξε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν.

Πριν λίγες μέρες ο Κινίκ είχε γράψει στο Twitter, πως “οι ΛΟΑΤ άνθρωποι προσπαθούσαν να επιβάλουν στα παιδιά τα παιδοφιλικά τους όνειρα”, προκαλώντας την αντίδραση τόσο των ακτιβιστών και όσο του οργανισμού που εκπροσωπεί.

Αντιθέτως, τις δηλώσεις αυτές υπερασπίστηκε σε ομιλία του ο Τούρκος Πρόεδρος, υποστηρίζοντας πως τα ΛΟΑΤ+ άτομα “επιτίθενται κρυφά στις εθνικές και πνευματικές αξίες” και ότι τα queer άτομα “καθ’όλη την διάρκεια της ιστορίας προσπαθούν να δηλητηριάσουν τους νέους ανθρώπους”.

Πέρα από τον Ερντογάν, πολλοί ήταν και οι θρησκευτικοί αρχηγοί τις χώρας που έσπευσαν να υποστηρίξουν τις δηλώσεις του Κινίκ, αποτυπώνοντας, όπως αναφέρουν οι ακτιβιστές στην Τουρκία, το γεγονός ότι ενώ μπορεί να είναι νόμιμο να είσαι γκέι, η εχθρότητα προς τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα είναι βαθιά ριζωμένη στην κοινωνία.

Ο Ερντογάν, προέτρεψε μάλιστα τους ανθρώπους να “αντιδράσουν ενάντια σε αυτούς που επιδεικνύουν οποιαδήποτε διαστροφή”.

“Καλώ όλα τα μέλη του έθνους μου να προσέχουν και να αντιδρούν σε όλους εκείνους που επιδεικνύουν όλα τα ήδη βλασφημίας που ο Κύριός μας έχει απαγορεύσει, και σε όλους εκείνους που τους υποστηρίζουν.” Είπε σε ομιλία του προς τον λαό.

Στο στόχαστρό του βρέθηκαν και οι queer σύμμαχοι, δηλώνοντας ότι αυτοί που υποστηρίζουν “τέτοια περιθωριοποιημένα κινήματα αντιτίθενται στην πίστη και στην κουλτούρα μας και είναι συνένοχοι στην βλασφημία που διαπράττεται μπροστά μας”.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!