Για τον κορονοϊό ευθύνονται οι ομοφυλόφιλοι σύμφωνα με τον Ερντογάν

28/04/2020
από
Ερντογάν

Την προηγούμενη Παρασκευή ο ιμάμης επικεφαλής των θρησκευτικών υποθέσεων της Τουρκίας, Αλί Ερμπάς, στο κήρυγμά του είπε, με όση ομοφοβία και μίσος του έχει απομείνει, ότι τον κορονοϊό τον προκάλεσαν οι ομοφυλόφιλοι, όπως επίσης έχουν προκαλέσει κατά το παρελθόν τον HIV, άλλες ασθένειες, αλλά και τη διαφθορά.

Αλί Ερμπάς

Αμέσως, ο δικηγορικός σύλλογος της τουρκικής πρωτεύουσας υπέβαλλε μήνυση εναντίον του Αλί Ερμπάς, για το κήρυγμά του την προηγούμενη Παρασκευή, κατηγορώντας τον για ρητορική μίσους, και για το ότι αρνείται να δώσει τη βαρύνουσα προσοχή σε καταγγελίες κακοποίησης παιδιών και γυναικών. Στη μήνυση αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι δε θα αποτελέσει έκπληξη, αν ο Ερμπάς ξεκινήσει να προτρέπει τους άνδρες να καίνε γυναίκες.

Χθες, λοιπόν, ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο διάγγελμά του στήριξε τον ιμάμη και συμφώνησε μαζί του. Είπε χαρακτηριστικά:

Ερντογάν

«Αν υπάρχει ένας θεσμός στη χώρα μας, που μπορεί να μιλάει για το Ισλάμ, είναι η διεύθυνση θρησκευτικών υποθέσεων. Αυτό δεν είναι ένα ζήτημα, που υπάγεται στην αρμοδιότητα του δικηγορικού συλλόγου της Άγκυρας. Αυτό που είπε [ο ιμάμης] είναι πέρα για πέρα αλήθεια. Η επίθεση προς τη διεύθυνση θρησκευτικών υποθέσεων αποτελεί επίθεση και προς το κράτος. Όλοι πρέπει να γνωρίζουν τα όριά τους» .

Η Γενική Εισαγγελία της Άγκυρας, μετά από μήνυση που υπέβαλε ο δικηγορικός σύλλογος ξεκίνησε έρευνα για το ζήτημα. Ταυτόχρονα, το γραφείο του γενικού εισαγγελέα της Άγκυρας, δήλωσε ότι ξεκινά, παράλληλα, έρευνα και για το κατά πόσο ο δικηγορικός σύλλογος με τη μήνυσή του διαπράττει το έγκλημα της προσβολής θρησκευτικών αξιών.

Η ομάδα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιωμάτων Kaos GL δήλωσε ότι ο θρησκευτικός αρχηγός “είχε διαπράξει ρητορική μίσους” με “μη επιστημονικούς ισχυρισμούς” και η Ένωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με έδρα την Άγκυρα δήλωσε ότι θα υποβάλει νομική καταγγελία εναντίον του.

Σύμφωνα με την ομάδα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιωμάτων Kaos GL σε ολόκληρη την χώρα έχουν ξεσπάσει αντιδράσεις τόσο για τη ρητορική μίσους κατά των ομοφυλόφιλων και των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων όσο και κατά των ατόμων που ζουν με τον ιό του HIV. Πλήρη λίστα των αντιδράσεων μπορείτε να δείτε εδώ.

Την ίδια στιγμή μία καμπάνια ξεκίνησε στο change.org με τίτλο: “Close LGBT Associations” όμως ευτυχώς κατέβηκε, επειδή παραβίαζε τις αρχές της πλατφόρμας.

Τέλος, αναφέρεται ότι στις 27 Απριλίου τα hashtag #LGBTHaklarıİnsanHaklarıdır και #LGBTRightsareHumanRights έγιναν Νο1 στα viral στην Τουρκία. Κι όλα τα παραπάνω μέσα σε τέσσερις μέρες.

Αυτή η μεγάλη πίεση, οι καμπάνιες του μίσους και η στοχοποίηση δείχνουν ότι τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα της Τουρκίας που κάνουν ακτιβισμό και αγωνίζονται, όπως δηλώνουν μέσω της σελίδας Kaos GL, είναι πιο δυνατά από ποτέ. Ενάντια σε κάθε διάκριση, μίσος και καταπίεση λένε “επιβιώσαμε και θα συνεχίσουμε να υπάρχουμε και να διαδίδουμε την πολύχρωμη αγάπη μας! Μη μας αφήσετε μόνα μας και παρακαλούμε μεταφέρετε τη φωνή μας.” 

Είμαστε μαζί τους!

https://avmag.gr/120589/paranomi-i-apagoreysi-ton-pride-ekdiloseon-stin-agkyra/




Δες και αυτό!