Τα αμάζευτα φαίνεται να προσπαθεί να μαζέψει ο Κωνσταντίνος Βερνίκος, μετά τον σάλο που προκλήθηκε λόγω της ομοφοβικής συμπεριφοράς του σε γνωστή παράσταση. 

Συγκεκριμένα, ο εφοπλιστής παρακολούθησε την περασμένη Πέμπτη την παράσταση του Κωνσταντίνου Ρήγου «Πεταλούδες στο Στομάχι», η οποία παίζεται στο Θέατρο του Νέου Κόσμου. Κάποια στιγμή, λοιπόν, και συγκεκριμένα στην ερωτική σκηνή μεταξύ δύο ανδρών ο κ. Βερνίκος άρχισε να ξεροβήχει και να προβαίνει σε ομοφοβικά σχόλια (και βρισιές).

Μετά από αυτό οι συντελεστές της παράστασης αντέδρασαν, αναγκάζοντας τον εφοπλιστή να προχωρήσει (μετέπειτα) σε ανακοίνωση ζητώντας συγγνώμη.

Μάλιστα, ο ίδιος μίλησε και με δημοσιογράφο του ΑΝΤ1, θέλοντας να ξεκαθαρίσει τα πράγματα. Το πρωί της Δευτέρας, ο δημοσιογράφος Θάνος Βάγιος, ο οποίος επικοινώνησε με τον Κωνσταντίνο Βερνίκο, μετέφερε τα εξής:

«Η δίκη του θέση είναι ότι “η σκηνή όπου δύο άντρες φαίνεται να κάνουν σεξ επί σκηνής, για έναν άνθρωπο της δικής μου ηλικίας 80 χρονών, δεν είναι κάτι που ήθελα να δω. Όμως δεν έχω κανένα θέμα με την ομοφυλοφιλία και με τους ανθρώπους αυτούς οι οποίοι σαφώς όπως όλοι οι υπόλοιποι έχουν ίσα δικαιώματα”. Τονίζει ότι “αν εξαιρέσει κανείς αυτή τη σκηνή, στο σύνολό της η υπόλοιπη παράσταση ήταν εξαιρετική και μάλιστα έμεινε και στο κομμάτι της μουσικής το οποίο τον ενθουσίασε και παροτρύνει και τον κόσμο να πάει να τη δει”».

Προσωπικά, μου είναι αδιάφοροι όλοι αυτοί οι άνθρωποι που εξακολουθούν να αναγνωρίζουν το σεξ μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου ως προκλητικό. Εκεί, όμως, που αγανακτώ είναι που έχουν το θράσος να κάνουν και δηλώσεις τύπου: «δεν έχω θέμα με την ομοφυλοφιλία», «έχω και εγώ γκέι φίλους» κλπ. 

Επιτρέψτε μου να σας πω και κάτι άλλο. Όταν κάποιος σε βρίζει και σε αποκαλεί «πούστη» στο θέατρο, στη τηλεόραση, στον δρόμο… οπουδήποτε δεν έχει να κάνει με την ηλικία του, αλλά με την ομοφοβία του.

Ας μην ξεπλένουμε, λοιπόν, κακοποιητικές συμπεριφορές με τη δικαιολογία της ηλικίας.

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!