Ο δήμος Αθηναίων υποδέχεται το πρώτο Athens Civil Society Festival

212
Mία πολύχρωμη γιορτή ευαισθησίας, προσφοράς, αλληλεγγύης και συνεργασίας, που συνδέει όλα τα κομμάτια της πόλης και των ανθρώπων της, διοργανώνεται για πρώτη φορά φέτος από τον Δήμο Αθηναίων μέσω του Συν Αθηνά, με τη συμμετοχή περισσότερων από 200 οργανώσεων και φορέων.

Το 1ο Athens Civil Society Festival, που πραγματοποιείται στο Σεράφειο από τις 21 έως τις 23 Απριλίου -με ελεύθερη είσοδο- είναι αφιερωμένο στο έργο και τις δράσεις των φορέων της Κοινωνίας των Πολιτών και στην αλληλεπίδρασή τους με την πόλη και τους κατοίκους της.

Τις τρεις ημέρες του Φεστιβάλ (από τις 10.00 έως τις 22.00) οι συμμετέχοντες φορείς θα παρουσιάσουν τις δράσεις, το έργο και το όραμά τους, ενώ όλοι μαζί θα αναδείξουν τη σημασία της προσφοράς και της συνεργασίας σε μία πόλη όπως η Αθήνα, με τη μεγάλη ανάγκη για αλληλεγγύη, αλλά και με τις απεριόριστες δυνατότητες να εκπέμψει το μήνυμα ότι «μαζί είμαστε πιο δυνατοί».

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, τόνισε: «Είναι μία τεράστια γιορτή και μια ευκαιρία να βγούμε όλοι από το καβούκι μας. Να δούμε, να ακούσουμε, να μάθουμε ο ένας από τον άλλο. Να διευρύνουμε το δραστήριο και ενεργό κομμάτι της Κοινωνίας των Πολιτών. Ευχαριστούμε τους φορείς που ανταποκρίθηκαν σε αυτήν την πρόσκληση του Δήμου Αθηναίων και καλούμε όλους, μικρούς και μεγάλους, να έρθουν στο Σεράφειο».

Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Κοινωνίας των Πολιτών, Κατερίνα Γκαγκάκη, από την πλευρά της, ανέφερε: «Το 1ο Athens Civil Society Festival είναι μία γιορτή ανοιχτή σε όλους, που έχει στόχο να εμπνεύσει μικρούς και μεγάλους και να αποτελέσει θεσμό για τον δήμο. Θα έχει χρώμα, φαντασία, άποψη και -κυρίως- φωνή. Είναι ένα μικρό δείγμα ενός μεγάλου «ευχαριστώ» στην Κοινωνία των Πολιτών για τη συνεργασία μας και για την πολύτιμη δράση της που δίνει πνοή στην πόλη».

Οι οργανώσεις, οι φορείς και οι ομάδες της Κοινωνίας των Πολιτών συνδέονται μέσα από τις επτά θεματικές του Φεστιβάλ -Ανθρώπινα Δικαιώματα, Παιδί, Υγεία και Ευ Ζην, Πολιτισμός, Ζωοφιλία, Περιβάλλον και Βιωσιμότητα, Αλληλεγγύη, δημιουργώντας μια εικόνα αρμονίας.

Στον χώρο του Σεραφείου θα στηθεί ένα ψηφιδωτό από 19 χώρους αλλεπάλληλων ενημερωτικών, ψυχαγωγικών και εκπαιδευτικών δράσεων που αφορούν τη διαφορετικότητα, την προσβασιμότητα, την κοινωνική ενσωμάτωση, την παιδική προστασία, την αποδοχή και ορατότητα, τη νευρο-διαφορετικότητα, το περιβάλλον, τη σωματική και ψυχική υγεία και ενδυνάμωση, το ευ ζην, την ενεργό γήρανση, τον διαγενεακό διάλογο, τον δημόσιο χώρο, αλλά και τη μουσική, τον χορό, την τέχνη, την προσφορά, τον εθελοντισμό.

Ο «χάρτης» του Φεστιβάλ

· 140 ενημερωτικά περίπτερα και bazaar

· 43 παιδικές και νεανικές δράσεις και ψυχοπαιδαγωγικά παιχνίδια

· 40 προβολές και θεατρικές παραστάσεις για μικρούς και μεγάλους

· 20 αθλητικές δραστηριότητες

· 25 καλλιτεχνικά εργαστήρια και εκθέσεις

· 15 συναυλίες και μουσικά δρώμενα

· 30 βιωματικά εργαστήρια και παρεμβατικά workshops και

· 18 διαδραστικές ομιλίες και συζητήσεις

Πληροφορίες για το τριήμερο πρόγραμμα του 1ου Athens Society City Festival, μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!