Ο (ανοιχτά queer) καλλιτέχνης Joshua Bassett βαπτίστηκε σε Εκκλησία που είναι κατά των ΛΟΑΤΚΙ+

15/02/2023
από
Ο ανοιχτά queer ηθοποιός και τραγουδιστής Joshua Bassett βαφτίστηκε σε μια χριστιανική εκκλησία, γνωστή για την υποστήριξή της στις θεραπείες μεταστροφής.

Στις 13 Φεβρουαρίου, ένα βίντεο με τον 22χρονο να βαφτίζεται στην εκκλησία Bethel στην Καλιφόρνια έγινε viral στο Twitter.

«Μεγάλωσα Χριστιανός και έτρεξα από την άλλη πλευρά, όσο πιο μακριά μπορούσα να φτάσω, κυνηγώντας την “αλήθεια”», είπε στο βίντεο το αστέρι του High School Musical. «Αυτό κατέληξε μόνο σε εθισμό, κατάθλιψη, αυτοκτονικό ιδεασμό, διατροφικές διαταραχές κ.λπ. Κανένας άλλος δάσκαλος δεν με βοήθησε να φτάσω τόσο κοντά στην ειρήνη όσο ο Ιησούς Χριστός. Είμαι εδώ για να τον ανακηρύξω δημόσια ως κύριο και σωτήρα μου».

Ο Bassett, ο οποίος έκανε coming out ως queer το 2021, έχει μιλήσει ανοιχτά για τη νέα πίστη του στα social media.

«Ο Ιησούς Χριστός είναι ο μόνος δρόμος», έγραψε στο Twitter στις 5 Ιανουαρίου. «Ο θάνατος και η ανάστασή του είναι ιστορικά τεκμηριωμένες. Απομακρυνθείτε [από το] μίσος, ζητήστε συγχώρεση και ελάτε σπίτι σε Αυτόν».

Ενώ οι queer χριστιανοί σίγουρα υπάρχουν και βρίσκουν νόημα στην πίστη τους, η εκκλησία στην οποία εντάχθηκε ο Bassettjust έχει μια ανησυχητική ιστορία με τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα.

Η Bethel Church πιστεύει ότι υπάρχουν μόνο δύο φύλα και ότι ο Θεός δεν θέλει οι άνθρωποι να κάνουν σεξ με άτομα του ίδιου φύλου. Η εκκλησία έχει επίσης υποστηρίξει τις θεραπείες μεταστροφής. Οι πρακτικές αυτές έχουν καταδικαστεί από οργανισμούς όπως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και τα Ηνωμένα Έθνη και συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο κατάθλιψης, άγχους και αυτοκτονίας.

Ο εκατομμυριούχος ηγέτης της εκκλησίας, ο πάστορας Μπιλ Τζόνσον, είναι επίσης υποστηρικτής του διαβόητου αντι-queer πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, υποστηρίζοντας ότι ο Ρεπουμπλικανός πολιτικός «αγαπά την προσευχή».

Ο Bassett, πάντως, εξέφρασε τις ανησυχίες του για τη βάπτισή του σε ένα tweet αργότερα την ίδια μέρα.

«Επισκέφτηκα αυτήν την εκκλησία και έτυχε να βαφτιστώ εδώ – αγνοούσα ορισμένες από τις πολιτικές και τις πεποιθήσεις τους και δεν τις υποστηρίζω όλες», έγραψε στο Twitter. «Η καρδιά μου είναι για τον Χριστό και μόνο για τον Χριστό!»

 
Δες και αυτό!