Ο Alan Cumming για το αντί-ΛΟΑΤΚΙ+ μίσος που δέχεται

28/05/2026
από
Ο παρουσιαστής του «The Traitors» μίλησε πρόσφατα για το μίσος που δέχεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μεγάλο μέρος του οποίου στρέφεται εναντίον του απλώς και μόνο επειδή είναι κουήρ.

«Το νιώθω αρκετά έντονα μερικές φορές», δήλωσε σε συνέντευξη που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη στο σκωτσέζικο μέσο ενημέρωσης The National. «Ζω σε μια πολύ προνομιούχα, φιλελεύθερη queer φούσκα, φυσικά, αλλά το να βγάζεις το κεφάλι σου έξω για να φωνάξεις κάτι, σημαίνει ότι νιώθω το μίσος, ή σίγουρα το βλέπω στο κινητό μου, προς το πρόσωπό μου».

Ωστόσο, πρόσθεσε ο Cumming, μεγάλο μέρος του μίσους που βιώνει βρίσκεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Στην πραγματική μου ζωή, ευτυχώς, δεν το συναντώ πολύ».

Ο πρωταγωνιστής της ταινίας «X-Men», ο οποίος είναι ιδιοκτήτης του νυχτερινού κέντρου Club Cumming στο East Village της Μανχάταν, ανέφερε επίσης ότι ο ίδιος και πολλά μέλη του προσωπικού του έχουν, σύμφωνα με τις εμπειρίες τους, αντιμετωπίσει περισσότερη εχθρότητα σε δημόσιους χώρους, ακόμη και στην πόλη, σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια.

«Ακόμη και στη Νέα Υόρκη, που αποτελεί μια πραγματική φιλελεύθερη φούσκα, έχω παρατηρήσει ότι τα πράγματα αλλάζουν», είπε. «Στο κλαμπ μου, οι νέοι που εργάζονται εκεί λένε ότι νιώθουν περισσότερο άγχος όταν παίρνουν το μετρό και κάνουν τις καθημερινές τους δραστηριότητες».

Οι δηλώσειςτου Cumming για την αύξηση του αντί-ΛΟΑΤΚΙ+ κλίματος επιβεβαιώνεται από ανησυχητικές τάσεις. Τον Ιανουάριο, δύο ψυχολόγοι έγραψαν σε άρθρο γνώμης στη New York Times, αναφέροντας στοιχεία που δείχνουν ότι, παρά τη δημοτικότητα εκπομπών όπως το Heated Rivalry, η συνολική αποδοχή των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων στις ΗΠΑ κορυφώθηκε γύρω στο 2020 και έκτοτε μειώνεται.




Δες και αυτό!