Ο αδερφός του Ζακ Κωστόπουλου για την εισαγγελική πρόταση

31/05/2024
από
Την εισαγγελική πρόταση για την ενοχή των δύο κατηγορουμένων για τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου σχολίασε ο αδερφός του θύματος, Νίκος Κωστόπουλος, υπογραμμίζοντας ότι «στην πραγματικότητα δεν θα υπάρξει ποτέ δικαιοσύνη».

Την Πέμπτη ανακοινώθηκε η πρόταση του εισαγγελέα, Στέλιου Κωσταρέλλου, ο οποίος ζητά την ενοχή του μεσίτη και του κοσμηματοπώλη για τον φονικό ξυλοδαρμό του Ζακ Κωστόπουλου.

«Οι ισχυρισμοί των κατηγορουμένων ότι βρίσκονταν σε άμυνα ή νομιζόμενη άμυνα δεν ευσταθούν», είπε μεταξύ άλλων ο εισαγγελέας, καθώς επίσης ανέφερε ότι οι κατηγορούμενοι γνώριζαν ότι τα χτυπήματά τους μπορεί να έχουν ως αποτέλεσμα «τον θάνατο του παθόντα».

Με μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Νίκος Κωστόπουλος σχολίασε την απόφαση του εισαγγελέα της έδρας, τονίζοντας ότι «στην πραγματικότητα δεν θα υπάρξει ποτέ δικαιοσύνη», καθώς οι αστυνομικοί έχουν ήδη κριθεί αθώοι.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανάρτηση του Νίκου Κωστόπουλου:

«Στην πραγματικότητα δεν θα υπάρξει ποτέ δικαιοσύνη για τη δολοφονία του Ζαχαρία. Οι αστυνομικοί δολοφόνοι έχουν ήδη κριθεί αθώοι και οι κατηγορίες που αποδίδονται δεν είναι ανάλογες του εγκλήματος.

Η δικαιοσύνη – στο βαθμό που λειτουργεί – κινείτε αργά, βασανίστηκα. Σε τραυματίζει, σε εξαντλεί, σε θυμώνει. Δε θέτει πλαίσια που να προστατεύουν ούτε τη μνήμη αυτ@ που έφυγε ούτε αυτούς που έμειναν πίσω και βασίζεται σε βαθύ συντηρητισμό.

Αλλά η πάλη ενάντια στο σκοτάδι και στο μίσος πρέπει να δίνεται και εκεί. Εντός της δικαστικής αίθουσας και κάθε αίθουσας.

Ο Ζαχαρίας έχει αφήσει πίσω του glitter για όλ@.

Ραντεβού την Τρίτη, 4/6 στην αίθουσα Δ4 (ισόγειο). Για μια κάποια δικαιοσύνη».
Δες και αυτό!