“Μx”: Ο επίσημος τίτλος προσφώνησης για τα διεμφυλικά άτομα

04/05/2015

ImageHandler.ashx-4Μέχρι σήμερα οι τίτλοι προσφώνησης στα επίσημα έγγραφα ήταν συγκεκριμένοι. Γυναίκες και άντρες μπορούσαν να επιλέξουν ανάμεσα στα, «Miss» και «Ms» αλλά και «Mr», «Mrs » αντίστοιχα, για το τίτλο που θα έβαζαν πριν το όνομά τους στα δημόσια έγγραφα.

To «Μx» είναι ο νέος τίτλος που εμφανίζεται όλο και περισσότερο στα επίσημα έγγραφα τραπεζών, κυβερνητικών τμημάτων αλλά και κάποιων πανεπιστημιών του εξωτερικου και αναφέρεται στα διεμφυλικά άτομα αλλά και σε όσα δεν μπορούν να προσδιορίσουν το φύλο τους.

Ο τίτλος προστέθηκε χωρίς τυμπανοκρουσίες, σε επίσημες φόρμες και βάσεις δεδομένων ενώ πρόκειται να προστεθεί και στην επόμενη έκδοση του αγγλικού λεξικού της «Oxford».

Συντάκτης του λεξικού εξηγεί σε βρετανική εφημερίδα ότι είναι η πρώτη φορά στη νεότερη ιστορία που επίσημοι, κοινώς αποδεκτοί τίτλοι αλλάζουν.

Για την ιστορία ο τίτλος «Μx» εμφανίστηκε για πρώτη φορά σε περιοδικό των ΗΠΑ για μονογονεικές οικογένειες το 1977.

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!
Δες και αυτό!