Δολοφονία και βιασμός διεμφυλικών από ενόπλους στο Πακιστάν

07/04/2015

trans-708Δύο διεμφυλικά άτομα σκότωσαν ένοπλοι στο Πακιστάν, ενώ απήγαγαν και βίασαν ομαδικά ένα τρίτο.

Όπως αναφέρει το γαλλικό πρακτορείο,  Το περιστατικό σημειώθηκε στην επαρχία Χάιμπερ Παχτούνχβα, τα ξημερώματα της Δευτέρας. Η ομάδα των διεμφυλικών επέστρεφε από ένα γαμήλιο πάρτι, στο οποίο είχε παρουσιάσει μία μουσικοχορευτική παράσταση.

Ο αξιωματούχος της τοπικής αστυνομίας, Σατζάντ Χαν, δήλωσε ότι οι άνδρες τούς περίμεναν και προσπάθησαν να τους απαγάγουν. Αφού αρνήθηκαν τις προτάσεις τους, οι δράστες άρχισαν να πυροβολούν και δύο άτομα πέθαναν επί τόπου, ενώ ένα ακόμα τραυματίστηκε, δήλωσε.

Οι ένοπλοι στη συνέχεια απήγαγαν ένα άλλο μέλος της παρέας και το βίασαν επανειλημμένα, πριν το αφήσουν ελεύθερο λίγες ώρες αργότερα. «Το θύμα διηγήθηκε στην αστυνομία ότι το άφησαν ελεύθερο αφού το βίασαν ομαδικά τέσσερις άνδρες», πρόσθεσε ο αξιωματούχος.

Στη συντηρητική κοινωνία του Πακιστάν, οι βίαιες επιθέσεις εναντίον διεμφυλικών αποτελούν συχνό φαινόμενο, επισημαίνει το γαλλικό πρακτορείο.

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!
Δες και αυτό!