Μια ακόμα ΛΟΑΤΚΙ+ οργάνωση αποχωρεί από το X του Elon Musk

10/11/2023
από
Η ΜΚΟ για την πρόληψη των αυτοκτονιών των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων The Trevor Project, ανακοίνωσε την επίσημη αποχώρησή της από το X, μετά την ανησυχητική αύξηση της ρητορικής μίσους στην πλατφόρμα.

Το The Trevor Project είναι το τελευταίο από έναν αριθμό οργανώσεων και ατόμων που επέλεξαν να αναστείλουν τη λειτουργία τους στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης του Elon Musk, αφού ο δισεκατομμυριούχος επέλεξε να καταργήσει ορισμένες πολιτικές που αποτρέπουν τη ρητορική μίσους και τη διάδοση ψευδών πληροφοριών.

Ανακοινώνοντας την αποχώρησή τους την Πέμπτη (9 Νοεμβρίου), το The Trevor Project δήλωσε ότι η απερίσκεπτη αφαίρεση ορισμένων πολιτικών προστασίας από τον Musk καθιστά δύσκολη τη «δημιουργία ενός φιλόξενου χώρου» για τα νέα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα.

Το The Trevor Project έχει αφιερώσει τα τελευταία 25 χρόνια στην πρόληψη των αυτοκτονιών, προσφέροντας 24/7 υπηρεσίες, υποστηρίζοντας τις ανάγκες των νέων ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων, διεξάγοντας μελέτες και διατηρώντας ασφαλείς χώρους.

Δημοσιεύοντας για τελευταία φορά στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που παλαιότερα ήταν γνωστή ως Twitter, η ομάδα της οργάνωσης: «πήρε την απόφαση να κλείσει τον λογαριασμό της στο X, δεδομένης της αύξησης του μίσους που στοχεύει τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα στην πλατφόρμα».

Η ανακοίνωση συνεχίζει: «Τα νέα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα γίνονται συχνά θύματα και η αφαίρεση ορισμένων λειτουργιών προστασίας από το X καθιστά πιο δύσκολο για εμάς να δημιουργήσουμε έναν φιλόξενο χώρο στην πλατφόρμα για αυτά τα άτομα.

Μετά από πολλή σκέψη, η ομάδα εξήγησε ότι η αναστολή του λογαριασμού τους ήταν τελικά «το σωστό».

Η οργάνωση πρόσθεσε ότι αν υπάρχουν ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα που αναζητούν έναν ασφαλή χώρο στο διαδίκτυο, το The Trevor Project προσφέρει τη δική του πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, «σχεδιασμένη ειδικά για ηλικίες 13-24 ετών».

Επιπλέον, η ΜΚΟ εξακολουθεί να είναι διαθέσιμη σε άλλες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Instagram, το TikTok, το LinkedIn και το Facebook.

Η δήλωση της ομάδας κατέληξε: «Κανένας διαδικτυακός χώρος δεν είναι τέλειος, αλλά η πρόσβαση σε επαρκείς δυνατότητες αναφοράς (report) είναι απαραίτητη για τη διατήρηση ενός ασφαλέστερου χώρου για την κοινότητά μας».

Δυστυχώς δεν είναι η πρώτη ΛΟΑΤΚΙ+ οργάνωση που αναγκάζεται να αποχωρήσει από το X.

Η κίνηση αυτή του The Trevor Project ακολουθεί τα βήματα άλλων LGBTQ+ οργανώσεων που έχουν ήδη χωρίσει τους δρόμους τους με το X.

Η GLAAD, μια από τις μεγαλύτερες ΛΟΑΤΚΙ+ οργανώσεις, δημοσίευσε τον Ιούνιο την ετήσια λίστα κατάταξης των social media με βάση τον δείκτη ασφαλείας τους. Μεταξύ όλων, το X κατατάσσεται τελευταίο και περιγράφεται από τη GLAAD ως «η πιο επικίνδυνη πλατφόρμα για τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα».

Ήταν η μόνη πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που είδε τη βαθμολογία της να μειώνεται σε σχέση με το προηγούμενο έτος.
Δες και αυτό!