Με την ταινία Anima – My father’s dresses ολοκληρώνονται σήμερα τα Queer Movie Nights

20/05/2024
από

Αυλαία ρίχνουν σήμερα οι queer κινηματογραφικές βραδιές από το περιοδικό ΑΝΤΙVIRUS με μια ταινία στο Ινστιτούτο Γκαίτε (19:30).

H ταινία ANIMA – My Father’s Dresses / Anima – Die Kleider meines Vaters μάς μιλά για την μικρή Ούλι, η οποία θέλει όταν μεγαλώσει να γίνει είτε πειρατίνα είτε ο Πάπας. Σε καμία περίπτωση πάντως δεν θέλει να εγκλωβιστεί στους στερεοτυπικούς ρόλους της βαυαρικής πόλης της.

Όταν χάνει τον πατέρα της, η μητέρα της τής παραδίδει το «μυστικό» του κουτί εν είδει κληρονομιάς. Το περιεχόμενο ξαφνικά αλλάζει την εντύπωση που είχε για τον πατέρα της, την ίδια, την οικογένειά της και την κοινωνία στην οποία μεγάλωσε.

Μια αληθινή ιστορία για τα οικογενειακά μυστικά, τα φύλα και την αναταραχή που προκαλεί ο έρωτας, με μια αφήγηση που κινείται σαν τρενάκι του λούνα παρκ, επιστρατεύοντας τόσο κινούμενα σχεδία όσο και υλικό τεκμηρίωσης στη διαδρομή.

Mε ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους

Η είσοδος είναι δωρεάν

Goethe-Institut Athen: Ομήρου 14-16, Αθήνα, στις 19:30

Τα Queer Movie Nights πραγματοποιούνται από το περιοδικό ANTIVIRUS, στο πλαίσιο του Τhis is Athens – City Festival του Δήμου Αθηναίων.
Δες και αυτό!