Ο Matthew Mitcham έγινε μία ακόμη προσωπικότητα που αποφάσισε να μπει στον κόσμο του OnlyFans , με τον ίδιο να το ανακοινώνει ανεβάζοντας κάποιες -σχετικές- φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Αυστραλός αθλητής, ο οποίος έκανε coming out, λίγο πριν κερδίσει το χρυσό στην στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου το 2008, επιβεβαίωσε ότι το OnlyFans θα αναδείξει μια πλευρά του που «δεν είναι αποδεκτή στις άλλες social πλατφόρμες».

Ο επί τρία χρόνια σύζυγος του Luke Rutherford, έχει ήδη καθιερώσει την παρουσία στο OnlyFans και μοιράζεται σεξουαλικό περιεχόμενο στην πλατφόρμα. Το ζευγάρι παντρεύτηκε τον Φεβρουάριο του 2020, 15 μήνες αφότου άρχισαν να βγαίνουν.

Ο Mitcham μίλησε πρόσφατα στο PinkNews για τις μάχες με τον εθισμό και την κατάθλιψη που τον ταλαιπωρούσαν κατά τη διάρκεια της καταδυτικής του καριέρας.

Εξήγησε ότι, καθ ‘όλη τη διάρκεια της καριέρας του, έπρεπε να μπαίνει σε μια φάση αποτοξίνωσης μόλις εμφανιζόταν ένας αγώνας στον ορίζοντα.

«Αυτή η διαδικασία ήταν απλώς φρικτή», δήλωσε.

«Κάθε φορά, επειδή ήταν τόσο φρικτό, απλώς υποσχόμουν στον εαυτό μου με κάθε κύτταρο μου ότι δεν θα ξανακάνω ναρκωτικά. Και κάθε φορά δεν μπορούσα να κρατήσω αυτή την υπόσχεση στον εαυτό μου, γιατί το να είμαι μέσα στο κεφάλι μου ήταν τόσο αφόρητο».

«Υπάρχει κάτι που φθείρει την ψυχή σου, όταν να δίνεις μια υπόσχεση στον εαυτό σου που δεν μπορείς να την τηρήσεις».

Η σχέση του  Mitcham με τα ναρκωτικά και το αλκοόλ ξεκίνησαν στα εφηβικά του χρόνια.

«Έβλεπα ότι η χρήση ναρκωτικών ήταν ήδη λίγο προβληματική σε εκείνο το στάδιο», λέει. «Ένιωσα ότι ήταν το εισιτήριό μου για να είμαι ξεχωριστός – σαν να ήταν η μόνη μου επιλογή».

Ακόμη και η κατάκτηση του χρυσού στους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2008 δεν μπόρεσε να σπάσει τον κύκλο.

«Όλα αυτά τα πράγματα επέστρεψαν με εκδίκηση μετά το Πεκίνο», θυμάται. «Ντρεπόμουν πολύ που είχα κατάθλιψη και που ένιωθα όπως ένιωθα».

Κάποια στιγμή ο χρυσός ολυμπιονίκης αποφάσισε πως έπρεπε να μπει σε ένα κέντρο αποκατάστασης.

«Κυριολεκτικά δεν μπορούσα να το κάνω μόνος μου. Ήταν η έσχατη λύση, πραγματικά, να πάω για αποκατάσταση».

«Υπήρχε πολύς φόβος για μένα – το να είμαι αναγνωρίσιμος, να είμαι στον αθλητισμό – υπάρχει ένα τεράστιο ταμπού με τα ναρκωτικά και τον αθλητισμό», εξήγησε. «Υπήρχε πολύς φόβος που με εμπόδισε να το κάνω, αλλά τελικά ήταν η καλύτερη απόφαση που πήρα ποτέ».