Λου Ριντ: Ηλεκτροσόκ από τους γονείς του για να “θεραπευτεί” από την ομοφυλοφιλία

12/09/2015
LOU REED (March 2, 1942 - October 27, 2013) was an American rock musician and songwriter. He was guitarist, vocalist, and principal songwriter of the Velvet Underground, a late 1960s group that gained a considerable cult following in the years since its demise, and has gone on to become one of the most widely cited and influential bands of the era. PICTURED: Oct 28, 2013 - London, England, United Kingdom - LOU REED in 2003. (exact date unknown) (Credit Image: © Timothy Greenfield-Sanders/UPPA/ZUMAPRESS.com)

Σε “θεραπεία” με ηλεκτροσόκ ανάγκαζαν τον αμερικανό μουσικό Λου Ριντ οι γονείς του για να νικήσει την κατάθλιψη και τις ομοφυλοφιλικές τάσεις του.

Αυτή την αποκάλυψη κάνει νέο βιβλίο με τίτλο «Dirty Blvd, The life and Music of Lou Reed», στο οποίο ο συγγραφέας Εϊντεν Λιβάι γράφει ότι στα 17 του ο τραγουδιστής και συνθέτης πέρασε τόσο εφιαλτικά στο κρεβάτι με τους ιμάντες του ψυχιατρικού νοσοκομείου Creedmoor State στο Κουίνς της Νέας Υόρκης, που αυτό το τραύμα χαλύβδωσε την απέχθειά του απέναντι στο σύστημα και σε κάθε έννοια υποταγής.

Οπως αποκαλύπτει το βιβλίο, οι γονείς του Ριντ ήταν συντετριμμένοι από ενοχές γι’ αυτό που έκαναν», αλλά «ένιωθαν ότι δεν είχαν άλλη επιλογή από το να συμμορφωθούν με τις συμβουλές που τους έδιναν οι ειδικοί», σε μια εποχή που η ομοφυλοφιλία αντιμετωπιζόταν σαν αρρώστια.

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!
Δες και αυτό!