Τρανσφοβικές αντιδράσεις δέχεται βιβλιοπωλείο στο Λονδίνο, επειδή αποφάσισε να γιορτάσει το Pride παρουσιάζοντας στη βιτρίνα του μια φιγούρα με ουλές από top surgery.
Το Amnesty Books στο Kentish Town του Λονδίνου έχει διακοσμήσει τη βιτρίνα του με τρεις ανθρώπους που στέκονται αγκαλιασμένοι μπροστά από Pride και Trans σημαίες.
Η (τρανσφοβική) δημοσιογράφος Janet Murray, η οποία είχε σχολιάσει αρνητικά και μια παρόμοια βιτρίνα του καταστήματος της Lush αυτήν την εβδομάδα, δημοσίευσε τη φωτογραφία στο X.
«Φαίνεται ότι το βιβλιοπωλείο της Amnesty στο Kentish Town ακολουθεί το παράδειγμα της @LushLtd, παρουσιάζοντας ουλές από μαστεκτομή στη βιτρίνα του για τον Μήνα Υπερηφάνειας», έγραψε η ίδια.
Seems the Amnesty bookshop in Kentish Town is following @LushLtd’s example – with mastectomy scars in its Pride month window display. pic.twitter.com/7n401Bzpaq
— Janet Murray (@jan_murray) June 16, 2026
Μπορεί κάποια άτομα να την επαίνεσαν και να έκαναν τα δικά τους τρανσφοβικά σχόλια, ωστόσο, η ανάρτηση κατακλύστηκε από αντιδράσεις εναντίον της.
Η drag queen Divina De Campo είπε: «[Αυτό] λέγεται ελευθερία. Σε μερικούς από εμάς αρέσει. Είσαι εξίσου ελεύθερη να ανοίξεις ένα άθλιο κατάστημα γεμάτο από τη δική σου δυστυχία».
Ένα άλλο είπε: «Είναι Μήνας Υπερηφάνειας. Τα καταστήματα δεν απευθύνονται μόνο σε πικρόχολους τρανσφοβικούς, αλλά σε όλα. Απλά μείνε μέσα αν σε προσβάλλει τόσο πολύ το να βλέπεις την αναπαράσταση άλλων ανθρώπων που δεν είσαι εσύ».
«Ναι οι τρανς άνδρες υπάρχουν ακόμη. Είμαι σίγουρη ότι μπορείς να αντέξεις μέχρι τέλος του μήνα», έγραψε ένα τρίτο άτομο.









