Λονδίνο: TERFs ανοίγουν μπαρ αποκλειστικά για cis λεσβίες

20/02/2024
από
Σε λίγους μήνες πρόκειται να ανοίξει στο Λονδίνο ένα λεσβιακό (τρανσφοβικό) μπαρ που θα επιτρέπει την είσοδο μόνο σε cis γυναίκες. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, το μπαρ, με την ονομασία L Community, θα να ανοίξει ως ιδιωτικό κλαμπ με συγκεκριμένα μέλη, ώστε να μπορεί να περιορίσει «νομικά» την πρόσβαση μόνο σε cis γυναίκες.

Το L Community έχει δημιουργηθεί από την Jenny Watson, η οποία πριν λίγους μήνες είχε δεχθεί πληθώρα αρνητικών σχολίων καθώς προσπάθησε να απαγορεύσει σε τρανς γυναίκες να συμμετέχουν στο λεσβιακό speed-dating που διοργάνωσε στο Λονδίνο. Η εκδήλωση τελικά διεξήχθη μόνο για cis γυναίκες.

Μιλώντας στο The Telegraph (η οποία Telegraph την αποκαλεί ως φεμινίστρια campaigner), η Watson δήλωσε ότι οι εκδηλώσεις που διοργανώνει, και οι οποίες αποκλείουν τις τρανς γυναίκες, συχνά ακυρώνονται ή απορρίπτονται από τους χώρους διεξαγωγής. Τόνισε επίσης, ότι το νέο της «ιδιωτικό κλαμπ» θα μπορούσε νομικά να μην επιτρέπει την είσοδο σε τρανς γυναίκες.

«Θα είναι μόνο για βιολογικές γυναίκες και γι’ αυτό το λόγο το κάνουμε κλαμπ μόνο με μέλη, ώστε να μπορούμε να το περιορίσουμε νομικά στις γυναίκες», είπε.

Πέρα από τις εκδηλώσεις που διοργανώνει, η Watson εκφράζει την τρανσφοβία της και με άλλους τρόπους. Στο X η φωτογραφία του εξωφύλου της γράφει: «Οι άνδρες δεν θα γίνουν ποτέ λεσβίες», θέλοντας να δηλώσει ότι οι τρανς γυναίκες δεν είναι λεσβίες επειδή, για εκείνη, δεν αποτελούν γυανίκες. Το υπόλοιπο προφίλ της είναι επίσης ο ορισμός του Terf και της τρανσφοβίας.

Στην ίδια συνέντευξη, η Watson πρόσθεσε ότι ο χώρος της δημιουργείται ως απάντηση στην παρακμή των λεσβιακών μπαρ στο Ηνωμένο Βασίλειο, εκφράζοντας την αντίθεσή της στο γεγονός ότι πολλά σημερινά λεσβιακά μπαρ και εκδηλώσεις καλωσορίζουν τρανς και non-binary άτομα.

«Στην πραγματικότητα, έχουμε μηδέν λεσβιακά μπαρ σε μια χώρα σχεδόν 70 εκατομμυρίων κατοίκων. Θα τα δώσω όλα για να το αλλάξω αυτό», δήλωσε.

Αν και πράγματι οι λεσβιακοί χώροι μειώνονται στο Ηνωμένο Βασίλειο, αυτό δεν έχει καμία σχέση με την ύπαρξη και τη συμπερίληψη των τρανς ατόμων. Μάλιστα, ερευνητές έχουν εξηγήσει ότι η μείωση οφείλεται κυρίως στην αύξηση των ενοικίων και στον αντίκτυπο της πανδημίας.

Αυτό που σίγουρα αυξάνεται ολοένα και περισσότερο είναι η τρανσφοβία εντός και εκτός των ΛΟΑΤΚΙ+ κοινοτήτων. Ο αποκλεισμός των τρανς ατόμων δεν συμβάλλει στον πολλαπλασιασμό των λεσβιακών χώρων, αλλά ούτε και στην ορατότητα. Αντιθέτως, το μόνο που κάνει είναι να ουσιοκρατικοποιεί τις λεσβιακές ταυτότητες, ακυρώνοντας τις τρανς λεσβίες ή οποιοδήποτε άτομο νιώθει ότι ανήκει στο λεσβιακό φάσμα.
Δες και αυτό!