Λιβύη: Ομαδική εκτέλεση gay ανδρών από το Ισλαμικό Κράτος

04/05/2015

gay_libya_isis_1-630x400H Σαρία, o ισλαμικός νόμος, επιβάλλει την εκτέλεση όσων κατηγορούνται για ομοφυλοφιλία.

Ο πιο γνωστός τρόπος είναι να τους πετούν από τις ταράτσες. Αυτή την ποινή θανάτου διατάζει ο θεϊκός νόμος που ακολουθούν οι τζιχαντιστές. Μάλιστα, όταν ο ομοφυλόφιλος πέσει στο έδαφος, αν και έχει ριχτεί από τον υψηλότερο όροφο του υψηλότερου κτιρίου της περιοχής που εκτελείται η θανατική ποινή, ακολουθεί πάντα λιθοβολισμός του τσακισμένου σώματος, ώστε ο θάνατός του να είναι βέβαιος.

Στη Λιβύη όμως φαίνεται ότι το Ισλαμικό Κράτος ακολουθεί πιο συνοπτικές διαδικασίες μαζικής εκτέλεσης ομοφυλοφίλων. Εκτελούνται στα γόνατα με μια σφαίρα στο κεφάλι.

Φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο στις 2 Μαΐου, δείχνουν τζιχαντιστές από το Ισλαμικό Κράτος στην πόλη – μεσογειακό λιμάνι Ντέρνα στη Λιβύη να εκτελούν τρεις άνδρες που βρέθηκαν ένοχοι ομοφυλοφιλίας.

Την εκτέλεση των τριών ανδρών παρακολούθησε πλήθος κόσμου, μεταξύ και πολλά παιδιά, που και στη Λιβύη φαίνεται ότι βρίσκει ενδιαφέρον θέαμα τις δημόσιες εκτελέσεις.

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!
Δες και αυτό!